tech

6 x wat we nu al denken te weten over de nieuwste iPhone 8

6 x wat we nu al denken te weten over de nieuwste iPhone 8

De nieuwste iPhone is nog niet eens op de markt en toch denken we er al een hoop over te weten. Zo gaat bijvoorbeeld het gerucht dat de telefoon draadloos oplaadbaar is. Volgende week is de lancering en wij zijn erbij.

| Maaike van de Graaf

Eigenlijk hopen we vooral dat het toestel iets minder duur wordt dan verwacht.

Lees ook
Onder water zonder snoertje: nieuwe iPhone waterdicht en draadloos oplaadbaar

Vermoedens
Op 12 september wordt de nieuwe iPhone door Apple gepresenteerd, die iPhone 8, iPhone X, iPhone Edition of iPhone Pro gaat heten. Naar de naam blijft het nog even gissen, net als naar de specificaties van het toestel, maar dat is eigenlijk ook best leuk. Dit zijn de zes geruchten die rond gaan.

1. De nieuwste iPhone heeft geen thuisknop meer
Reden hiervoor is het dunne scherm dat het toestel krijgt. Helaas kreeg Apple het niet voor elkaar om daar ook nog een thuisknop in te verwerken, hoewel het merk dat wel graag wilde. Want geen thuisknop betekent ook geen Touch ID.

2. Maar wel: gezichtsherkenning
Je schijnt de telefoon te kunnen ontgrendelen via gezichtsherkenning in plaats van met je vingerafdruk. Sterker nog: je schijnt op den duur zelfs betalingen met je gezicht te kunnen doen. 

3. Je kunt het toestel draadloos opladen
Het klinkt bijna als een droom, je telefoon opladen zonder snoertje. Het schijnt met de komst van de nieuwe iPhone realiteit te worden. Hoe je telefoon dan wel opgeladen wordt, is alleen nog niet bekend.

4. Het scherm is gróót
Oké, het scherm is kleiner dan dat van het Plus-model, maar in elk geval groter dan bij de vorige modellen. Komt vooral doordat de randen – die de vorige modellen dus wel hadden – zijn weggelaten.

5. Je schijnt er ook mee te kunnen zwemmen
Als we dit gerucht mogen geloven, is het nieuwe model waterdicht. Kom maar door met die onderwaterfoto’s.

6. En het toestel zal zo’n 1000 euro gaan kosten
Dat telefoons niet goedkoop zijn wisten we al, maar het nieuwe toestel van Apple spant de kroon. Duizend euro. Katsjing. Die prijs wordt vooral verklaard door de vele nieuwe technieken die het toestel bevat.

Zo zou ‘ie eruit gaan zien:

Lancering nieuwste iPhone
Op 12 september zal de nieuwste iPhone van Apple gelanceerd worden in het Steve Jobs Theatre in het gloednieuwe Apple-gebouw. Als één van de vier Nederlandse media zijn wij erbij en uiteraard houden wij je op de hoogte.

NIEUWS | LIFESTYLE | TECH

Bron: Mashable | Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser