Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#stoponlineshaming

Persoon die vrouwen 'exposed': 'Moeten ze maar geen naaktfoto's sturen'

Persoon die vrouwen 'exposed': 'Moeten ze maar geen naaktfoto's sturen'

Het ‘exposen’ van vrouwen in groepen op Telegram wordt steeds vaker gedaan. Er worden naaktfoto’s én telefoonnummers van de vrouwen geplaatst.

| Gaby Boterkooper

De slachtoffers zijn vaak van Marokkaanse of Turkse afkomst en worden massaal ‘kech’ of ‘hoer’ genoemd.

Lees ook
Facebook verzamelt naaktfoto’s als proef tegen wraakporno

Telegram
Berichtendienst Telegram wordt door een grote groep personen gebruikt om naaktfoto’s van vrouwen door te sturen, hun telefoonnummers openbaar te maken, de vrouwen verder op te sporen en met naam en toenaam te ‘exposen’. Hiermee willen de personen laten zien dat de vrouwen achter de foto’s een ‘kech’ of ‘hoer’ zijn.

Wie zit er achter?
Het is moeilijk te zeggen wie er achter de verspreiding van de naaktfoto’s zitten, omdat iedereen Telegram anoniem kan gebruiken. NOS ging daarom op onderzoek uit.

Snapchat
Op Snapchat worden ook veel naaktfoto’s van vrouwen gedeeld. Er wordt beloofd meer foto’s te plaatsen als het account meer volgers krijgt. De daders zijn zich van geen schuld bewust blijkt uit de reactie die ze via dat platform aan NOS geven. “Ik expose niemand, want ik zet er geen naam bij. Ik krijg de foto’s doorgestuurd via andere mensen.”

Eigen schuld
De foto’s worden vervolgens wel weer gebruikt om op Telegram door te sturen en de vrouwen op te sporen. Toch vindt de persoon achter het account dat de schuld bij de vrouwen zelf ligt. “Moeten ze het maar niet sturen naar hun vriendje,” laat de persoon NOS weten.

Lees hier meer over op NOS.nl.

NIEUWS | LIFESTYLE | #STOPONLINESHAMING

Bron: NOS.nl | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #stoponlineshaming

Lees dit ook even

Please update your browser