Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#stoponlineshaming

LINDA. 155 'SHAME, SHAME, SHAME' ligt vanaf woensdag in de winkel

LINDA. 155 'SHAME, SHAME, SHAME' ligt vanaf woensdag in de winkel

In LINDA. 155 ‘SHAME, SHAME, SHAME’ wordt het onderwerp ongewenst viraal gaan aangesneden en doet onder anderen Patricia Paay (68) haar verhaal.

| Charlotte Sun

Patricia: ‘Christina vond het niet leuk. “Mama, wat doe je nou weer?” vroeg ze. Ja, sorry, stom.’

Lees ook
Actrice Ariel Winter maakt op Instagram statement tegen ‘slutshaming’

#teampatries
Linda staat achter Patricia, letterlijk en figuurlijk: ‘Ik hoop dat ze een ongekend hoge schadevergoeding krijgt. Sexshaming zou gezien moeten worden als een serieus zedenmisdrijf net als aanranding of verkrachting en niet zoals nu ingewikkeld via laster, smaad, portretrecht of afpersing worden aangepakt.’

Patricia doet haar verhaal
Patricia’s seksfilmpje vloog het internet over. Ze vertelt aan Antoinnette Scheulderman haar hele verhaal en hoe erg ze zich schaamde. ‘En ik houd niet eens van plasseks.’

In dit nummer
Topchef Sergio Herman (47) praat met presentatrice Nicolette van Dam (32) over  kinderen en hun drukke banen. Daarnaast vertellen zes hackers over het online inbreken op je privacy, terwijl zes anderen slachtoffers waren van sexshaming.  Ook staat actrice Jennifer Hoffman (36) in een tien pagina’s tellende fotoreportage over haar stijl.

De nieuwe LINDA. 155 ‘SHAME, SHAME, SHAME’ ligt vanaf woensdag 21 juni in de winkel. Wil je ‘m direct online bestellen, dan kan dat hier.

Lees ook
Vanaf vandaag: doe mee met de LINDA.foundation zomerloterij

Speel mee met de LINDA.foundation loterij, steun arme Nederlandse gezien met kinderen en wie weet win jij wel een super-de-luxe all-inclusive reis naar de Dominicaanse Republiek voor twee personen. Koop je loten hier.

NIEUWS | BEKEND | MAGAZINE | ALLES OVER LINDA. | #TEAMPATRIES | LINDA.155 STOP ONLINE SHAMING | #STOPONLINESHAMING

Bron: LINDA. 155 'SHAME, SHAME, SHAME' | Foto: Blommers/Schumm & Wendelien Daan

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Britt VehofBritt Vehof

Linda's steun moet vast veel voor Patricia betekenen. Mooi.

Annet van Huijkelom-FrankenaAnnet van Huijkelom-Frankena

Hoe kan het dat vrouwen die slachtoffer zijn van seks shaming vervolgens nog meer slachtoffer worden doordat ze overal worden uitgescholden én lastig aan een baan kunnen komen?! En dat de daders er makkelijk mee weg komen. De carrière van Dave Roelvink zit in de lift, terwijl hij iets onvergeeflijks heeft gedaan. Onbegrijpelijk en erg hypocriet. Iedereen heeft seks, het lijkt wel of dat vergeten wordt. Ik word hier erg verdrietig en naar van en wil alle slachtoffers graag een hart onder de riem steken. Dit moet stoppen. Uiteraard heb ik.het register getekend. Goede actie Linda, te erg voor woorden dat het nodig is.

Annet van Huijkelom-FrankenaAnnet van Huijkelom-Frankena

Ik geloof dat ik zo ongeveer de enige in heel Nederland ben die het filmpje van Patricia Paay niet heeft gezien. En precies om de reden die Linda beschrijft in haar column: het was niet voor mijn ogen bedoeld. Goed dat Linda aandacht besteedt aan shaming op wat voor manier dan ook. Het register is getekend. Laten we hopen dat het iets bijdraagt. En alsjeblieft mensen: stop met het oordelen over wat anderen doen. Zolang ze er een ander er geen kwaad mee doen, heb je er niet over te oordelen.

Esther BroeksteegEsther Broeksteeg

Door schade en schande wordt men wijs is toch het gezegde? Persoonlijk vind ik het niet zo wijsom het hele verhaal van weer patricia paay op te rakelen. De boodschap was volgens mijn al heel erg duidelijk. Genoeg over gehoord en gelezen, alles wat aandacht krijgt groeit......

Meer #stoponlineshaming

Lees dit ook even

Please update your browser