snacks

Zo vers is zo'n gezond bakkie fruitsalade niet

Zo vers is zo'n gezond bakkie fruitsalade niet

Het voelt toch altijd als een kleine overwinning, wanneer je op het station een bakje vers fruit koopt in plaats van die chocoladereep die naar je lonkte. Maar wat blijkt? Dat is dus helemaal niet zo gezond.

| Lianne Marije Sanders

In 360 Magazine is een artikel verschenen over de maakbare voedselindustrie.

Lees ook: Fit blijf je gewoon met rode wijn en chocola

Hulpstof
Vers geschrapte worteltjes en fruitsalades, die verpakt verkocht worden, zijn vaak ondergedompeld in ‘NatureSeal’. Dit is een oplossing van citroenzuur en nog enkele ingrediënten, die de houdbaarheidsdatum met 21 dagen verlengt. Dit betekent dus dat het bakje fruit waarvan jij denkt dat het vanmorgen in stukjes is gesneden, soms al twee weken oud is. Omdat NatureSeal een hulpstof is en geen ingrediënt, hoeft het ook nog eens niet op de verpakking.

Lekker ambachtelijk
In het artikel, waarvoor de Britse culinair journaliste Joanna Blythman undercover ging in de voedselindustrie, wordt ook beschreven hoe kaas soms al in een paar dagen ‘belegen’ wordt gemaakt. Door jonge kaas te behandelen met enzymen die de kaassmaak versterken, tover je binnen 24 tot 72 uur jonge kaas om tot de belegen variant. Daar komt geen ambachtelijk rijpingsproces aan te pas, dus.

Lees het hele artikel over ‘Undercover in de voedselindustrie’ hier.

Lees ook: Hoogleraar voedingsleer: ‘We doen te heilig over groente en fruit’

SNACKS | ETEN & DRINKEN | GEZOND

Bron: 360 Magazine | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af
Advertorial

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af

Betekent Sinterklaasavond voor jou kilo's aan pepernoten en vrolijkheid, maar ook stress omdat je ieder jaar weer een originele surprise wilt maken? En dat toch altijd weer meer tijd kost dan gedacht. 

Lees dit ook even

Please update your browser