snacks

Advertorial Yes, yes, yes: Amsterdam krijgt een heuse 'Geneverstreet'

Yes, yes, yes: Amsterdam krijgt een heuse 'Geneverstreet'

Cocktailliefhebbers: opgelet! De Amsterdamse Reguliersdwarsstraat verandert op 10 mei even in ‘Geneverstreet’. En daar laten de beste bartenders van de wereld je van hun kunstjes proeven.

Zij doen in onze hoofdstad mee aan het Bols Wereldkampioenschap Bartending.

Nu al de leukste straat
Dat klinkt nu al als het leukste kampioenschap op aarde, toch? Zeker omdat Amsterdam er dus een tijdelijke straat bij krijgt: Geneverstreet. Zeven barren in de Reguliersdwars openen voor deze wedstrijd hun deuren voor de strijdende finalisten. Aan de bartenders de taak ‘hun’ bar zo leuk mogelijk te versieren én – niet geheel onbelangrijk – de bezoekers te verrassen met hun signature cocktail met Bols Genever.

Doei gin, hoi genever
Het is voor het eerst dat de finale op meerdere locaties tegelijk plaatsvindt. Bols legt uit waarom het dit jaar zo groots wordt aangepakt: “We zien een toename aan populariteit van genever. Niet alleen in Nederland, wereldwijd wordt de drank steeds vaker gedronken. Na de grote gingolf, wordt genever the next big thing.”

Lekkerste armen, eh.. drankje!
De finalisten, afkomstig uit Mexico, Malta, Canada, Polen, India, Rusland en Japan, hebben de afgelopen periode een intensief traject doorlopen waarin ze hebben bewezen tot de top van de wereld te behoren. In Amsterdam is het erop of eronder: wie maakt de lekkerste cocktail (en heeft de leukste lach)? Jij kunt bij de uitslag zijn, op 10 mei in Geneverstreet. Tickets zijn hier te koop voor 10,50 euro.

De barren die deelnemen aan Bols Around the World zijn: Huf, Bar Paul, Lion Noir, Snappers, Rose’s Cantina, A l’Elephant du Congo en Bar Broker.

SNACKS | ADVERTORIAL | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: Bols | Foto: Bols

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser