Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Tips en trucs: zo krijg je je baby stil als je werkelijk álles al hebt geprobeerd

Tips en trucs: zo krijg je je baby stil als je werkelijk álles al hebt geprobeerd

Gisteren schreven we over een vader die een soort ‘oooommm’-geluid maakt als zijn dochtertje aan het huilen is. Nu blijken er online ook veel slaaptips te staan en wisten jullie ook nog wel wat trucjes.

| Jorieke van Noorloos

Zo kom je die kindertijd wel heelhuids door.

Lees ook
Deze vader krijgt zijn baby wel op een hele bijzondere manier stil

Jullie tips

Op Facebook schrijft Cyril Jakubowski bijvoorbeeld dat het bij haar kind hielp om de föhn aan te zetten. ‘Die tip kreeg ik van de verloskundige. Mijn zoontje begon altijd te huilen tijdens het verschonen. Als ik dan een föhn op de achtergrond aanzette, was hij stil. Het schijnt baby’s te herinneren aan de geluiden in de baarmoeder.’ Marit Kramer-Duinmeijer zegt onder de video dat haar man Thijs de baby stil krijgt door ook een geluid te maken, maar dan een soort ‘aaaauummm.’ Weten we dat ook weer.

Binnen een seconde stil

Dokter Robert Hamilton uit Californië heeft ook een goeie truc: pak je baby op en vouw zijn armpjes rond de borst. Druk die vervolgens tegen de borst, terwijl je zelf de kin ondersteunt. Met je andere hand houd je de baby vast in een hoek van 45 graden en wieg je je kind langzaam heen en weer. Volgens hem is je baby dan binnen een seconde stil. Andere deskundigen schrijven dat het belangrijk is om je baby in bed goed in te stoppen, je kind vaste slaaptijden moet hebben en schijnt ook een speen goed te helpen. Als het nu niet meer lukt, weten wij het ook niet meer.

En zie hier nogmaals hoe de vader zijn baby stil krijgt

SNACKS

Bron: LINDAnieuws | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser