Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Wil. Je. Hebben: dít is de meest comfortabele en relaxte auto ooit

Wil. Je. Hebben: dít is de meest comfortabele en relaxte auto ooit

De dagelijkse race tegen de klok door het drukke stadsverkeer, jezelf opvreten als je wéér in de file staat, eindeloze parkeerfrustraties. Nee, als we denken aan rust en comfort vinden we dat vaak níet in onze auto…

Da’s toch jammer, aangezien we een groot deel van onze tijd wél in die auto doorbrengen.

Lees ook
De ultieme ‘escape car’: ontsnap aan de dagelijkse drukte in de SEAT Ateca

Zen-sationeel
SEAT snapt die frustraties en zag het als een missie om een auto te ontwikkelen die ons het leven gedurende die drukke en hectische dagen nét een stukje makkelijker maakt. Uit die missie werd de SEAT Ateca geboren, een city proof auto die die standaard chaotische ritten omtovert tot hét zen-moment van je dag.

Technische snufjes waar je blij van wordt
Zelfs de hectiek vóórdat je je auto instapt – sleutels kwijt, telefoon vergeten op te laden, geen tijd meer voor koffie (da’s natuurlijk sowieso geen lekkere start van de dag), neemt SEAT’s eerste SUV weg. Zo heeft de Ateca een keyless entry/go waarmee je de auto zonder sleutel kunt openen en starten. Daarnaast kun je via de ingebouwde, draadloze (bye, wirwar aan kabels!) telefoonlader je smartphone aansluiten én – híer zijn we écht van onder de indruk – onderweg genieten van een vers bakkie koffie dankzij de On Board Espressomaker, één van de handige extra’s die SEAT aanbiedt voor de Ateca.

Zorgeloos de weg op
Eenmaal onderweg zorgt SEAT voor een al net zo zorgeloze rit. Valt het verkeer je mee en rij je lekker constant? Zet de Adaptive cruise control aan, zodat je bij een ingestelde snelheid altijd dezelfde afstand op je voorligger houdt. Is het wel iets drukker en minder overzichtelijk op de weg? De Blind spot detection houdt jouw dode hoek nauwlettend in de gaten, waardoor plotselinge inhalers nooit meer als een verrassing komen. Staat het écht muurvast? Met de Traffic jam assist hou je je handen en voeten vrij en wordt het stuur, gas- en rempedaal tijdens filerijden van je overgenomen. En sta je stil op een helling, dan zorgt de Hill hold control dat je auto nooit onbedoeld naar voren of achteren rolt. Heus, autorijden wordt in de Ateca zó relaxed, dat je baalt als je op de plaats van bestemming bent aangekomen.

Parkeerpaniek? Da’s verleden tijd
Ook parkeren wordt een eitje met de Ateca, net als het trotseren van de smalste weggetjes. Deze prachtwagen beschikt namelijk over een Park assist-functie waarmee de auto volledig zelfstandig kan parkeren. Daarnaast is er de geweldige (ja ja, het houdt niet op) Top view camera. Door camera’s aan de voor-, achter-, linker- én rechterzijde heb je een bovenaanzicht rondom de auto, dat je kunt bekijken op het scherm in de Ateca. Wedden? Geen paaltje of stoeprandje dat jij nog over het hoofd ziet. Een parkeervak weer verlaten? De Rear cross traffic assist houdt in de gaten of er verkeer aankomt en geeft waarschuwingssignalen. Makkelijker wordt het niet.

Ateca houdt je scherp
Bang dat je na een lange dag in slaap dommelt achter het stuur? Ook dat weet SEAT te voorkomen. De indrukwekkende Emergency assist waarschuwt je op zulke momenten met indringende signalen. Reageer je niet? Dan houdt het systeem de auto op de baan, schakelt waarschuwingssignalen in en remt de auto veilig af tot stilstand. Daarmee rijd je in de Ateca niet alleen comfortabeler en relaxter dan in welke andere auto dan ook, maar voel je je ook veiliger dan ooit.

Sfeervoller dan de gemiddelde huiskamer
En dan nog even over de looks van de hagelnieuwe bolide van SEAT. Die zijn op z’n zachtst gezegd waanzinnig. Vanbinnen is de Ateca voorzien van zogenoemde Ambient lighting, van kleur veranderende verlichting die onder meer aan de binnenzijde van de portieren is verwerkt. In welke bui of stemming je ook bent, met dit luxe snufje dat maar liefst in acht verschillende kleuren in te stellen is, creëer je exact de ambiance waar jij je lekker bij voelt. Verder kun je ervoor kiezen enkele interieurdelen uit te laten voeren in fijne kleuren, maar kun je tevens de buitenkant van de wagen pimpen met één van de vier toffe stylingkits, waarmee de voor- en achterbumper, de sierlijsten, velgen en spiegelkappen een kleur krijgen. Zo ga je stijlvoller dan ieder ander de weg op.

Kijk hier voor meer informatie over de Ateca. 

SNACKS | ADVERTORIAL

Bron: SEAT

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Zo hul je je huis op een simpele manier volledig in de kerstsferen
Advertorial

Zo hul je je huis op een simpele manier volledig in de kerstsferen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser