Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Wat moet ik nu: 'Mijn vriendin zei dat ze ziek was om niet naar mijn verjaardag te hoeven komen'

Wat moet ik nu: 'Mijn vriendin zei dat ze ziek was om niet naar mijn verjaardag te hoeven komen'

Bij sommige situaties weet niemand raad. En daarom delen echte vrouwen in ‘Wat moet ik nu?’ hun dilemma. Ze vragen jou via ons om advies.

| Stephanie Kersbergen

Deze week: Eva (20) heeft een beste vriendin die zei dat ze niet naar haar verjaardag kon komen omdat ze ziek was, maar later bleek ze uit te zijn met andere vriendinnen.

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Mijn vriend is doordeweeks weg en wil in het weekend liever stappen dan samen zijn’

Verjaardag

“Een tijdje geleden vierde ik mijn verjaardag. Het plannen was al een tijdje bezig, ik zou een feestje thuis geven. Mijn beste vriendin heeft me hierbij geholpen. Wie nodig ik uit, wat voor eten en drinken sla ik in, dat soort dingen hadden we samen besproken. We hadden allebei zin in dit feestje, want er kwamen ook veel gemeenschappelijke vrienden.”

Ziek

“Uiteindelijk was het dan zo ver, het langverwachte feestje. We zouden met nog wat vriendinnen bij mij gaan klaarmaken, maar ik kreeg ’s middags al een berichtje waarin mijn beste vriendin zei dat ze niet wist of ze kon komen. Ze voelde zich niet lekker en zei hoe erg ze er van baalde. Ik zei meteen dat ze moest uitzieken, en dat we later wel wat voor mijn verjaardag zouden doen. Dit aanbod accepteerde ze meteen en ze zou haar bed induiken om uit te zieken.”

Social media

“Op mijn feest had ik het heel erg naar mijn zin, totdat ik even mijn social media bekeek. Ik kwam namelijk op Snapchat het ‘verhaal’ tegen van een meisje dat ik vaag kende, een vriendin van mijn beste vriendin. Het was een filmpje, gemaakt in een club en er waren wat dansende meiden op te zien. En drie keer raden wie een van die meiden was. Mijn beste vriendin deed alsof ze ziek was om mijn feestje over te kunnen slaan en lekker met andere vriendinnen te gaan feesten.”

Vaker

“Het vervelende is dat ze zoiets vaker doet. Ze zegt vaker afspraken af als ze er gewoon geen zin in heeft, en het meeste initiatief komt bij mij vandaan. Ze is wel een hele goede vriendin van me en ik wil haar niet zomaar kwijt, maar op deze manier is het soms gewoon niet leuk meer. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?”

Oproep

Zit je zelf ook in een situatie waarin je het even niet meer weet? Mail je verhaal dan naar nieuws@lindanieuws.nl en laat je anoniem adviseren door andere LINDAnieuws-lezeressen.

Vriendschappen kunnen lastig zijn. Tanja Jess vraagt zich af of vriendschappen tussen mannen en vrouwen echt mogelijk zijn. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor meer originele video’s en LINDA.tv-programma’s.

SNACKS | WAT MOET IK NU

Bron: LINDAnieuws | Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser