snacks

Wat moet ik nu: 'Mijn gastgezin van jaren geleden vraagt nog steeds om geld'

Wat moet ik nu: 'Mijn gastgezin van jaren geleden vraagt nog steeds om geld'

Sommige situaties zijn zo pijnlijk of aangrijpend dat ze wel uit een soap lijken te komen. In ‘Wat moet ik nu?’ delen échte vrouwen hun dilemma. Ze vragen jou via LINDAnieuws om advies.

| Yara Mureau

Deze week: Felice (26) deed vrijwilligerswerk en ging gigantisch veel van de mensen daar houden. Maar nu ze een aantal jaar terug is, krijgt ze nog steeds berichtjes met de vraag of ze geld wil overmaken.

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Ik kom in de overgang maar daar ben ik nog niet klaar voor’

Gastgezin
“Een aantal jaar geleden ging ik met een vriendin naar een erg arm land in Afrika om vrijwilligerswerk te doen. Het waren een aantal geweldige weken waar we veel van hebben geleerd. De familie bij wie wij verbleven was gezellig, lief, respectvol en zorgde goed voor ons. Uiteraard verbleven we bij hen tegen een vergoeding, maar dat terzijde.”

Contact houden
“Toen we vertrokken, voegden we elkaar allemaal toe op social media, want dat hadden ze daar ook. Al snel na thuiskomst kwamen de eerste berichtjes: ‘Hoe gaat het? We missen jullie.’ Ik vond het erg lief en bijzonder dat deze mensen het leuk vonden om contact met ons te houden. Mijn vriendin en ik reageerden daar dan ook gewoon op. Maar al snel kwamen er na de leuke berichten ook vragen of we geld wilden overmaken voor een project waarmee ze bezig waren. We maakten tien euro over. Een week later kwam dezelfde vraag, maar voor een ander project.”

Schuldgevoel
“Dat laatste verzoek wezen we af, waardoor we ons erg schuldig voelden. Want eigenlijk hadden we toch gewoon genoeg geld? Konden we dan niet dat ene tientje missen voor kinderen die sterven van de honger? Maar de verzoeken bleven komen. Ook al hadden we maar één keer geld overgemaakt, ze bleven het proberen. Ik voelde me nogal ongemakkelijk en besloot niet meer te reageren op de berichten. Na nog wat pogingen, gaven ze het op.”

Radeloos
“Tot een maand geleden. De berichten kwamen weer. En veel dwingender dan hiervoor: ‘Waarom antwoord je niet? Heb je het zo druk? Geef anders je telefoonnummer, dan bel ik je wel als je niet druk bent.’ Wat moet ik nu doen? Moet ik vertellen dat ik de berichtjes vervelend vind? Of ben ik dan asociaal en verwend? Moet ik iedereen blokkeren? Ik weet het niet meer.”

Oproep
Zit je zelf ook in een situatie waarin je het even niet meer weet? Mail je verhaal dan naar rubrieken@lindanieuws.nl en laat je, geheel anoniem, adviseren door andere LINDAnieuws-lezeressen.

SNACKS | WAT MOET IK NU

Bron: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser