Wat moet ik nu

Wat moet ik nu: 'Mijn dochter ziet ons huis als een hotel'

Wat moet ik nu: 'Mijn dochter ziet ons huis als een hotel'

Sommige situaties zijn zo pijnlijk of aangrijpend dat ze wel uit een soap lijken te komen. In ‘Wat moet ik nu?’ delen échte vrouwen hun dilemma. Ze vragen jou via LINDAnieuws om advies.

| Verena Verhoeven

Deze keer: Nina’s (55) dochter Laura (23) is na vier jaar weer thuis komen wonen en ziet het huis nu als hotel. Hoe kan zij hier het beste mee omgaan?

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Mijn vriendin zet zichzelf voor schut op social media’

Vrijheid
“Laura is één van mijn twee dochters. Vanaf het moment dat ze allebei het huis uit waren, voelde het alsof ik mijn vrijheid terug had. Laura heeft een sterke persoonlijkheid en was er helemaal klaar voor om zelfstandig te worden. Mijn man en ik zouden altijd een vangnet blijven, maar ik gunde haar, en mezelf, ook de vrijheid. Van het legenestsyndroom heb ik dus geen last gehad.”

Werkervaring
“Vier jaar later is Laura afgestudeerd en nu kan ze, zoals zovelen, niet meteen aan een baan komen. Wel kan ze tijdelijk aan de slag bij een oude werkgever. Het werk is in haar oude woonplaats en dan was het natuurlijk ook handiger om weer in ‘Hotel Mama’ te komen slapen. Ik ben heel blij dat ze deze ervaring op kan doen en gun haar deze stap. Maar zij kwam terug en mijn vrijheid was meteen weer weg.”

Volwassen
“Mijn man en ik zouden graag met haar als drie volwassenen samenwonen, maar zij schiet automatisch terug in rol van kind. Ze vindt het bijna vanzelfsprekend dat ik kook, haar ophaal wanneer dat haar uitkomt, dat ik op het juiste moment het juiste shirt gewassen heb en dat de koekjes in huis precies de koekjes zijn waar zij zin in heeft. Zoals vroeger. Ik wil graag dat zij aan het huishouden meehelpt zonder dat ik daar telkens om moet vragen.”

Spelregels
“Ik blijf natuurlijk altijd achter haar staan, maar ik wil ook graag iets terug van haar kant. Wat kan ik doen om haar dit duidelijk te maken, zonder dat de bom barst? Hoe kan ik er voor zorgen dat we als volwassenen met elkaar samenleven en het tegelijkertijd ook gezellig houden? Welke ‘spelregels’ hanteren jullie?”

Zit je zelf ook in een situatie waarin je het even niet meer weet? Mail je verhaal dan naar nieuws@lindanieuws.nl en laat je (anoniem) adviseren door andere LINDAnieuws-lezeressen.

SNACKS | WAT MOET IK NU

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDAnieuws / Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Wat moet ik nu

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser