snacks

Wat moet ik nu: 'Ik vertrek voor vrijwilligerswerk naar Afrika, terwijl mijn vriend hartklachten heeft'

Wat moet ik nu: 'Ik vertrek voor vrijwilligerswerk naar Afrika, terwijl mijn vriend hartklachten heeft'

Sommige situaties zijn zo pijnlijk of aangrijpend dat ze wel uit een soap lijken te komen. In ‘Wat moet ik nu?’ delen échte vrouwen hun dilemma. Ze vragen jou via LINDAnieuws om advies.

| Yara Mureau

Deze keer: Dorien (52) gaat vijf maanden vrijwilligerswerk doen in Afrika, terwijl haar vriend hartklachten heeft.

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Mijn vader wil per se dat ik zijn nieuwe vriendin ontmoet’

Hartklachten
“Sinds vier jaar heb ik een relatie met Theo (53). Hij had al langer last van hartklachten, maar ik wist het niet eerder. Toen we drie weken geleden samen boodschappen gingen doen, kreeg hij last. We kwamen thuis en hij ging meteen zitten. Hij transpireerde heel erg en de pijn wilde niet zakken. Ik belde de huisarts en we werden doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar hoorden we dat hij geen hartaanval had gehad, maar dat hij wel verder onderzocht moest worden.”

Onderzoek
“Hij kreeg medicijnen en na de onderzoeken gingen we naar huis. Theo durfde zich niet meer veel in te spannen, omdat hij wist dat het niet goed ging. Nadat hij een fietstest deed en bijna geen klachten meer had, probeerde hij weer wat dingen te ondernemen. Nu heeft hij bijna geen last, maar hij doet het ook rustig aan. Volgende week krijgen we de uitslagen van het onderzoek en daaruit zal blijken of hij gedotterd of misschien wel geopereerd moet worden.”

Afrika
“Eerlijk gezegd zie ik daar tegenop, want over twee weken vertrek ik voor vijf maanden naar Afrika. Ik ga daar vrijwilligerswerk in een ziekenhuis doen. Dat is al heel lang een droom van mij, maar op dit moment voelt het heel dubbel om te gaan. Ik weet wel dat ik mijn eigen ding moet doen, maar ik ben niet zo snel weer thuis als er iets aan de hand is.”

Terugkomen?
“Theo zegt zelf dat ik absoluut moet gaan en dat ik voor hem niet moet terugkomen, maar voor mij is die keuze heel lastig. Mijn dilemma is: wat moet ik doen als hij gedotterd moet worden of als er een stent geplaatst wordt? Moet ik terugkomen uit Afrika of heeft Theo genoeg aan zijn familie? En wat als hij geopereerd moet worden? Wat adviseren jullie?”

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Mijn dochter ziet ons huis als een hotel’

Oproep
Zit je zelf ook in een situatie waarin je het even niet meer weet? Mail je verhaal dan naar nieuws@lindanieuws.nl en laat je (anoniem) adviseren door andere LINDAnieuws-lezeressen.

SNACKS | WAT MOET IK NU

Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser