snacks

Wat je niet mag missen tijdens Dutch Design Week

Wat je niet mag missen tijdens Dutch Design Week

Volgende week is het zover: de Dutch Design Week in Eindhoven. Van 18 tot 26 oktober is de stad het epicentrum van design en vormgeving, waarin het knettert en bruist. Tatjana Quax, styling director van Studio Aandacht, maakt voor LINDA. alvast een overzicht van niet te missen presentaties.

| Tatjana Quax

Tijdens het evenement, dit keer met het thema UP, dat 250.000 bezoekers trekt en ontzettend veel te bieden heeft, is het bijna onmogelijk om zonder uitgebreide voorstudie niets te hoeven missen. Daarom helpt Studio Aandacht je op weg met de volgende tips:

155 afgestudeerden
DAE, de academie in het gebouw de Witte Dame, presenteert dit jaar 155 afgestudeerden over alle etages van de school. Een unieke gelegenheid om even binnen te kijken en te ontdekken wat de nieuwe designtalenten drijft.
Schermafbeelding 2014-10-10 om 13.16.38

De Modebelofte
Innovatief en progressief modetalent van het Royal College of Art uit Londen, ARTEZ, Central Saint Martins en de Koninkijke Academie Antwerpen. In het pand van de Oude Rechtbank tonen deze Seductive Precursors het afstudeerwerk dat dit jaar internationaal opviel.
Schermafbeelding 2014-10-10 om 13.17.13

Dutch Invertuals
Hier zie je beeld van de presentatie van Daphna Laurens tijdens Milaan Design Week 2014, maar zij is slechts één van de ontwerpers die dit toonaangevend collectief telt, te zien in Studio Edhv aan de Fuutlaan werk van o.a. Brit van Nerven, Raw Color en Thomas Vailly.
Schermafbeelding 2014-10-10 om 13.17.56

Het Klokgebouw
Oké, heel eerlijk; normaliter liep ik met een grote boog om dit gebouw heen tijdens de designweek, omdat het wat mij betreft en te commerciële beursuitstraling had gekregen, maar dit jaar belooft radicaal anders te worden. Ontwerpers Guus Kusters en Maarten Kolk zijn namelijk aangetrokken door ambassadeurs Scholten&Baijings om als art-director het Klokgebouw nieuw leven in te blazen. De plannen zijn super, dus ik geloof erin…
Schermafbeelding 2014-10-10 om 13.18.37

De Kazerne
Na een ingrijpende verbouwing is sinds begin oktober de voormalige kazerne aan de Paradijslaan als nieuw en dat belooft wat, want het was vorig jaar al een van mijn favoriete plekken. Het is een restaurant, gallery, winkel en lab ineen, met presentaties van onder anderen Maarten Baas, Dirk van der Kooij en Lex Pott. Kijk op kazerne.com voor het complete programma.
Schermafbeelding 2014-10-10 om 13.19.17

Dee-Dee-Wee-Doom-Pa-Di-Dee
Curator Jules van den Langenberg gaat verrassen met een dynamische interactieve installatie met een zap cultuur aan makers en hun werk. Op fictieve tv-sets zijn opstellingen gemaakt van nieuwe en gevestigde namen en het publiek gaat onderdeel uitmaken van het rollenspel dat al begint bij de kassa, ontworpen door Jelle Mastenbroek. Gaat dat zien.
Schermafbeelding 2014-10-10 om 13.19.44
Dé must see 
Voor het eerst in zijn nieuwe studio toont ontwerper Jeroen Wand zichzelf en anderen. In zijn enorme werkplaats aan de Hallenweg zet hij techniek en materiaal naar zijn hand: absolute must see deze week.

Schermafbeelding 2014-10-10 om 13.20.12

Looks Good Feels Good Is Good 
En tenslotte een incrowd tip, maar voor iedereen boeiend, want ter gelegenheid van het boek Looks Good Feels Good Is Good van Anne van der Zwaag is er op 25 oktober een conferentie georganiseerd op de Design Academie, met als thema ‘hoe social design de wereld verandert’. Er zijn lezingen, presentaties en interviews met (inter)nationale designdenkers. Iedereen kan er bij zijn, je moet je alleen even aanmelden van tevoren…

Schermafbeelding 2014-10-19 om 10.35.23

Tatjana Quax is styling director van Studio Aandacht, een buro voor beeldcreatie en van Studio Attenzione, het kosmopolitische alter ego. Op deze blog laten we alles zien wat ons boeit op het gebied van kunst, design en vormgeving.

SNACKS | WONEN

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser