Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Waarom zoete aardappel gezonder is dan aardappel (én wat je er allemaal mee kunt maken)

Waarom zoete aardappel gezonder is dan aardappel (én wat je er allemaal mee kunt maken)

Net als pompoen is de zoete aardappel tegenwoordig niet meer uit de keuken weg te denken. Waarom deze aardappelsoort gezonder is dan de gewone aardappel? Wij vertellen het je. 

En we tippen je nog wat fijne recepten ook. Krijg je zowaar zin in de winter van.

Aardappels versus zoete aardappels

Goed om te weten is dat de zoete aardappel officieel bataat heet, en geen aardappel is, maar een groente. Daarom bevatten zoete aardappels meer vitaminen, mineralen en vezels. Ook heeft de groente een positief effect op onze bloedsuikerspiegel. Voor iedereen die wil afvallen is de zoete aardappel dan weer niet per se een beter idee: ze bevatten meer koolhydraten dan een normale aardappel.

Drie recepten met zoete aardappel

Wat de voorbereiding van de zoete aardappel betreft, kun je alle kanten op. Koken, bakken en in de oven ermee: ’t is allemaal even heerlijk. Op de website van HelloFresh vind je oneindig veel lekkere recepten die je kunt maken met de zoete aardappel. Wij tippen je zoals beloofd alvast onze drie favorieten.

Toast van zoete aardappel

Jazeker, van zoete aardappel kun je zelfs toast maken, Met deze gezonde snack krijg je niet alleen een flinke dosis groenten binnen, maar je hebt ‘m ook nog eens snel op tafel staan. Ga voor een zoete of hartige variant. Je vindt het recept hier.

Gevulde zoete aardappel met guacamole

Zoete aardappel in combinatie met guacamole is comfort food met de hoofdletter C. Dit recept is heel makkelijk te maken en een ware smaakexplosie in je mond. Je vindt het recept hier, onder nummertje 3.

Zoete aardappel-puree met gegratineerde aubergine

Zoete aardappel is perfect om puree van te maken. Wat dacht je van dit recept waar puree van bataat wordt gecombineerd met aubergine en knapperige rode paprika. De oude geitenkaas en de bieslook zorgen voor een lekkere hartige smaak. Je vindt het recept hier.

Nog meer recepten met zoete aardappel

Smaakt dat naar meer? Op de website van HelloFresh vind je genoeg zoete aardappel-recepten om de hele winter door te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stampot van pastinaak en bataat? Precies, hoogste tijd om de keuken in te duiken.

SNACKS | ADVERTORIAL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: HelloFresh | Foto: HelloFresh

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser