snacks

Voor iedereen die dol is op zichselfie: dit is de ideale selfie-telefoon

Voor iedereen die dol is op zichselfie: dit is de ideale selfie-telefoon

Wie gek is op selfies maken moet even opletten. Wij testten namelijk de Huawei Nova. Dé selfiesmartphone onder de smartphones, als je ’t ons vraagt.

| Emma van Kronenburg

We testten het toestel een aantal weken van binnen en van buiten en zetten een aantal plus- en minpunten voor je op een rij.

Lees ook
Gadgetfreaks testen de nieuwe HUAWEI Nova voor LINDA.LAB

Selfies
Om te beginnen bij de camera. Het is dé ideale selfie-telefoon, want je kunt verschillende filters over je gezicht leggen die je ‘mooier’ maken (als je van een tikje Aziatisch uiterlijk houdt, tenminste). Je hoeft geen make-up meer op te doen, want dat doet de telefoon voor je.

foto-selfie

Camera
En om even een beeld te schetsen van de foto’s die het toestel maakt, maakten we foto’s met de iPhone 5S (links) én de Huawei Nova (rechts). Kun je zelf vergelijken.

iphone-5-huawei-bloem

We testten ‘m ook even in het donker:
iphone-5s-huawei

Het toestel maakt niet alleen prima foto’s, je kunt er ook mee filmen in 4K resolutie. Lekker technisch, maar eigenlijk wil het gewoon zeggen dat-ie filmt in Ultra HD. En dat ziet er gewoon haarscherp uit.

Batterijduur
Een heel duidelijk pluspunt bij dit toestel is de enórm goede batterij. Je moet hard je best doen wil je de accu binnen een dag leeg krijgen. Klein nadeeltje: het duurt wel even voor het toestel weer helemaal is opgeladen, maar hé: dan heb je ook wat. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat de telefoon zichzelf opschoont. Hij haalt dan zelf alle rommel van je toestel af, sluit apps af die nog actief zijn op de achtergrond en bespaart hiermee batterij.

Vingerafdrukscanner
Net als de iPhone heeft de Huawei Nova een vingerafdrukscanner. En niet zomaar eentje: hij zit aan de achterkant. Handig, want als het toestel in je hand ligt, kun je ‘m zó ontgrendelen. Gaat trouwens ook een stuk sneller dan bij de iPhone. En da’s meteen nog een pluspunt: het toestel is zeker niet langzaam.

Processed with VSCO with a5 preset

Helderheid
Het scherm is helder en heeft mooie kleuren en contrasten. We hebben ‘m even naast een iPhone 5S gelegd, en dan zien we toch dat de iPhone íets helderder is, maar het scherm van de Huawei ziet er verder prima uit. En omdat het scherm aan de zijkanten schuin af loopt, is het display optisch groter.

Apps
Zet je ’t toestel voor de allereerste keer aan, dan zul je je verbazen. Er staan namelijk al een heleboel apps op. Facebook, Twitter, Booking.com: op zich handig, tenzij je ze niet gebruikt. Gelukkig kun je ze ook verwijderen wanneer je wilt.

Laatste vergelijkje: je koopt de Huawei Nova voor 357 euro en de iPhone 5S, een vergelijkbare telefoon voor 305 euro.

SNACKS | LIFESTYLE | TECH

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser