Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Van #Lakaan tot #OnsEK: dit hield ons in 2017 bezig op Twitter

Van #Lakaan tot #OnsEK: dit hield ons in 2017 bezig op Twitter

Met Pakjesavond én sneeuw in het vooruitzicht, komt het eind van het jaar toch echt dichterbij. De hoogste tijd voor een terugblik van alles wat er gebeurde op Twitter in 2017.

| Isabel Ockers

Het was het jaar van de #Verkiezingen, #Lakaan en de #Kantoorkoppen.

Lees ook
Fietsfiles en handdoekje leggen: 25 x hier ging Twitter lekker op deze maand

Twitter-highlights
Voor iedereen die wil weten waar Nederland zich in 2017 mee bezighield: op Twitter kan je het zo terughalen. Wij hebben met behulp van het social netwerk zelf een lijstje gemaakt van alle Nederlandse Twitter-highlights van het afgelopen jaar: #ThisHappened in 2017.

#Verkiezingen
Arjen Lubach introduceerde, in aanloop op de verkiezingen, de #Kamergotchi. In de app – uiteraard gebaseerd op het spel Tamagotchi – zorgt de gebruiker, in plaats van voor een virtueel huisdier, voor een lijsttrekker. Dat wilde iedereen wel, en Twitter stond al snel vol met ludieke Tweets.

#Habibachallenge
Al snel nadat Rapper Boef de videoclip voor zijn nummer Habiba uitbracht, was de clip het gesprek van de dag. De scène waarin je de rapper in zijn onderbroek over straat ziet rennen werd als snel nagedaan door fans: de #Habibachallenge was geboren. Boef besloot de challenge in te zetten voor het goede doel: iedereen die de challenge weigerde, moest een klein bedrag aan Giro555 doneren.

#Allemannenhandinhand
Nadat een homostel in Arnhem door een groep jongeren was toegetakeld met een betonschaar, deed Barabara Barend een oproep aan alle mannen om hand in hand te lopen. De noodkreet tegen geweld tegen de LHBTI-gemeenschap werd zowel in binnen- als buitenland opgepikt.

#Lakaan
De zesjarige Tijn introduceerde eind 2016 zijn nagellak-actie voor Serious Request en haalde hier miljoenen mee op. Klein als hij was, wist hij wel heel Nederland in actie te krijgen voor andere zieke kinderen. In 2017 kreeg zijn actie een vervolg: de speciale nagellaklijn LAK. Helaas is Tijn op 7 juli overleden aan de gevolgen van hersenstamkanker.

#OnsEK
Het Twitter-hoogtepunt van 2017: de historische overwinningen van de Oranje Leeuwinnen op het EK voetbal. Nog nooit eerder schreven de vrouwen een eindtoernooi op hun naam, daar kwam augustus 2017 verandering in met een 4-2 overwinning op Denemarken. De uitbundige huldiging was dan ook meer dan op zijn plaats.

#LINDAnieuws
Ook de redactie van LINDA.nieuws deed volop mee met trends op Twitter. Zo maakten we #OngepasteBegrafenisLiedjes en #VerknalJeDateMet4Woorden trending en werd #Kantoorkoppen een groot succes.

Kortom, Twitter is de plek waar veel moois uit 2017 plaatsvond. Eigenlijk kunnen we nog wel even doorgaan, maar deel vooral jullie favoriete momenten en herinneringen van 2017 met #ThisHappened.

SNACKS | LIFESTYLE

Bron: Glasnost/Twitter | Foto: ANP/Twitter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser