Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Van deze analyse van de Twitterfoto's van Melania Trump word je niet écht vrolijk

Van deze analyse van de Twitterfoto's van Melania Trump word je niet écht vrolijk

Journalist Kate Imbach raakte gefascineerd door Melania Trump en wilde haar beter begrijpen. Hoe? Door de foto’s die Melania op Twitter plaatst te analyseren.

| Steve van Velzen

Maar: we zullen natuurlijk nooit echt weten wat er in haar leven omgaat, benadrukt Kate. Begrepen, Kate.

Lees ook
Melania Trump geeft Donald ‘corrigerende tik’ tijdens Easter Egg Roll

Uniek inkijkje
Kate is alleen in de foto’s gedoken die Melania op Twitter plaatste voordat haar man president van de Verenigde Staten werd. Het levert een uniek inkijkje op, legt Kate uit. ‘Wát we fotograferen en hoé we fotograferen zegt iets over hoe we de wereld zien – letterlijk en figuurlijk,’ schrijft de journalist. Er zijn haar drie dingen opgevallen:

1. Ze bekijkt de wereld vanuit haar penthouse.

screen-shot-2017-04-17-at-11-35-44-am

In drie jaar tijd heeft Melania maar liefst 74 foto’s geplaatst van het uitzicht vanuit haar penthouse in Trump Tower. Ze woont hier nog steeds samen met haar zoon Barron. Ze woont hoge boven de “gewone” wereld. ‘Melania Trump zit als een moderne Rapunzel in de Trump Tower, maar dan zonder lang haar of prins om haar te redden,’ schrijft Kate.

2. Ze blijft op de achtergrond.

screen-shot-2017-04-17-at-11-34-06-am

Verder valt het Kate op dat ze als trotse moeder veel foto’s maakt van haar zoon. Maar ze neemt deze foto’s wel vaak vanaf de achterkant. Ook haar man wordt door Melania vaak met zijn rug op de gevoelige plaat gezet. Op één van de foto’s zit ze zelfs letterlijk op de achterbank. ‘Ze observeert en slaat gade, ze blijft op de achtergrond,’ schrijft Imbach.

3. Ze zit veel in de auto.

melania_trump_02

Het is niet zo gek dat veel van Melania’s foto’s vanuit de auto zijn gemaakt. Ze wordt tenslotte streng beveiligd. Toch ontdekte Kate iets opvallends aan de foto’s. ‘Eerst dacht ik dat de foto’s die ze van Central Park maakte, genomen waren tijdens een wandelingetje in het park. Maar toen ik beter keek, zag ik dat ze allemaal vanuit een auto genomen zijn. Haar idee van een wandeling door het park is dus een ritje in haar auto.’

Lees de gehele analyse van Melania’s Twitterfoto’s hier

SNACKS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: Medium Kate Imbach | Foto: Getty / Twitter Melania Trump

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser