snacks

Uren thuisblijven om een pakketje te ontvangen? Dat hoeft straks niet meer

Uren thuisblijven om een pakketje te ontvangen? Dat hoeft straks niet meer

Ondernemer en trendwatcher Janneke Niessen schrijft voor LINDAnieuws over tech. Vandaag komt ze met de oplossing voor het eindeloos wachten op pakketjes.

| Janneke Niessen

En hopelijk komt die oplossing heel gauw naar Nederland.

Lees ook
Waarom we af moeten van ‘racistische zeepdispensers en seksistische robots’

Extreem groot nadeel
I love online shoppen, je bepaalt zelf wanneer je gaat, geen rijen, geen parkeerissues, geen te krappe pashokjes met dramatische verlichting en geen gesjouw. Toch is er één extreem groot nadeel: je bent eigenlijk echt nooit thuis als je pakketje wordt bezorgd.

Afhaalpunt
Ik eindig in ieder geval negen van de tien keer met een briefje in de bus dat ze het nog een keer proberen wat vervolgens resulteert in het ‘u kunt uw pakketje ophalen op plek x’-briefje. Er bestaan inmiddels zo’n honderd pakketdiensten met ieder hun eigen afhaalpunt met als gevolg dat ik dus alsnog de hele stad door cross om overal mijn pakketjes af te halen. Mega irritatiepunt en ik heb al heel vaak gedacht: dat moet toch op te lossen zijn, anders dan door altijd thuis te blijven. Wegens gebrek aan een briljant plan had ik me, onder grommend protest, erbij neergelegd dat pakketjes missen onderdeel was van de online shopping experience.

Dé oplossing
Tot nu. Amazon heeft een briljant product op de markt gebracht: de Amazon key. Een slim slot waarmee je mensen eenmalig binnen kunt laten, om bijvoorbeeld een pakketje binnen te zetten. Huh, vreemden in je huis? Dat wil je toch niet? Geen zorgen, er zit ook een camera bij waarmee je precies kunt volgen wat er gebeurt. Ik installeer dit dus het liefst vandaag. Alleen moet ik daarvoor naar Amerika verhuizen omdat het nu alleen nog daar beschikbaar is. Dus… PostNL, Bol.com letten jullie op? Kunnen jullie dit ook op de markt brengen? Dank u!

Janneke Niessen (40) is ondernemer, investeerder, co-founder van Inspiring Fifty en initiatiefnemer van Project Prep, een leesboek voor jonge meiden waarin technologie en ondernemen een belangrijke rol spelen. Ze is mentor voor startups en en zit in de board van een aantal bedrijven. Ze schrijft iedere maand een column voor ons over technologie.

SNACKS | COLUMNS | TECH

Bron: Janneke Niessen | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser