snacks

Twee jaar later opnieuw viral: mooie reactie moeder op coming-out zoon

De Amerikaanse Matthew ging twee jaar geleden viral met een filmpje waarin hij uit de kast kwam bij zijn moeder. Afgelopen week is dat prachtige filmpje opnieuw volop bekeken en gedeeld.

| Pim Prins

Zakdoekjes klaar?

Lees ook
Lyle Muns (23) komt in video uit de kast met hiv: ‘Ik kan gewoon seks hebben’

Eenzaam
Tegen Huffington Post zegt Matthew nu: “Voordat ik uit de kast kwam, voelde ik me eenzaam en onzeker over wat ik zou kunnen verwachten.” Nadat hij werd geïnspireerd door andere coming-outfilmpjes op YouTube kreeg hij een beter beeld. “Ik kreeg vertrouwen door de ervaringsverhalen van andere en het zien van de positieve reacties daarop.” Zijn eigen filmpje is nu een van de meest belangrijke coming-outverhalen voor jonge LHBT’ers over de hele wereld, aldus Huffington Post.

Moeder
“Dit zal wellicht als een verrassing klinken, maar je kind is gewoon hetzelfde als de persoon die het was voor de coming-out en belangrijker nog: dat verandert je liefde voor je kind niet.” De moeder van Mattew wordt nu ook als voorbeeld voor andere ouders gezien. “Je zou je kind niet helemaal kunnen begrijpen – dat zou zelfs nog wel even kunnen duren – maar uiteindelijk zul je gewoon van ze houden.”

Lees ook
Video: Najib Amhali waarschuwt ouders op Instagram nadat neefje bijna verdrinkt

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

VIDEO'S | SNACKS | L'HOMO.

Bron: Huffington Post | Foto: Video Still

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser