snacks

Oeps: topfitte triatleten worden op de fiets ingehaald door een 63-jarige boer

Tijdens een stevige beklimming worden de triatleten Axel en Andreas ingehaald door een 63-jarige lokale boer. En dat is een nogal grappig gezicht.

| Teuntje Verbaandert

De uitgeputte atleten uit Frankrijk en Zweden kunnen hun ogen niet geloven: “Hij maakt ons belachelijk. Het is een beest.”

Lees ook
Fietsendief zit kater uit en brengt stalen ros terug mét bedankbriefje

11.000 kilometer
Axel Carion en Andreas Fabricius zijn bezig met een indrukwekkende wereldrecordpoging voor het goede doel. Het streven? Een 58-dagen durende fietstocht van Cartagena in Colombia naar Ushuaia in Argentinië. Mocht je niet heel erg topografisch zijn ingesteld: dat is een tocht van maar liefst 11.000 kilometer.

Niet heel soepel
Dat deze tocht niet altijd even soepel verloopt, blijkt wel bij deze stevige klim. Het sportieve koppel wordt plotseling ingehaald door de 63-jarige lokale landbouwer, genaamd Luís.

Zoektocht
De mannen hoeven zich niet (extreem) te schamen, Luís is de hoogtemeters wel gewend. De kwieke man fietst zo’n honderd kilometer per dag om zijn producten aan de man te brengen. Op social media wordt nu druk gezocht naar de man, om hem zo een gloednieuwe fiets te bezorgen. Maar het lijkt niet echt nodig te zijn.

VIDEO'S | SNACKS

Bron: HLN.be | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser