Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Van grap naar werkelijkheid: bakker gaat 2400 stroopwafels bakken voor mariniers

Van grap naar werkelijkheid: bakker gaat 2400 stroopwafels bakken voor mariniers

Stroopwafelbakker Ronald Spijk uit Enschede gaat honderden stroopwafels bakken voor de mariniers die momenteel in Schotland aan het oefenen zijn. 

| Kirsten Zijderveld

En dat allemaal na een ‘regenjasgrap’ op Twitter.

Stroopwafels

Minister Ank Bijleveld bracht een bezoek aan de troepen in het regenachtige Schotland. Toen Ronald Spijk daar een foto van zag, twitterde hij: ‘Hebben ze wel regenjassen?’ Die opmerking was een knipoog naar de discussie over de winterkleding die de mariniers in Noorwegen aanvankelijk zelf moesten kopen, omdat Defensie die niet op tijd kon leveren.

Korps Mariniers

Het Korps Mariniers reageerde met: ‘Regenjassen wel, maar géén stroopwafels. Wij herhalen: géén stroopwafels. We zijn met 2368 mariniers in totaal.’ En nu gaat de stroopwafelbakker er alles aan doen om de koeken ook écht bij de mannen te krijgen.

‘Geen grap’

Tegen RTV Oost zei hij: “Het is absoluut geen geintje, we gaan het serieus oppakken.” Het wordt wél even aanpoten. “Ik doe dit samen met mijn vrouw Marianne en we bakken alles vers, maar ik ben niet snel bang. We gaan er voor zorgen dat 240 pakjes versgebakken stroopwafels die kant op gaan.” Morgenochtend worden de eerste stroopwafels in Doorn aan de mariniers uitgereikt, schrijft het Korps op Twitter. ‘We kunnen niet wachten.’

Lees ook
Albert Heijn bakt ze wel héél bruin met deze acht opmerkelijke stroopwafel-smaken

SNACKS | ETEN & DRINKEN

Bron: RTV Oost/Twitter | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser