Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Restaurant zet koelkast buiten tegen voedselverspilling

Restaurant zet koelkast buiten tegen voedselverspilling

Minu Pauline, restauranteigenaresse van Pappadavada in India, heeft een koelkast buiten gezet waar iedereen z’n restjes eten in kan stoppen. Elke willekeurige voorbijganger mag daar iets uit pakken.

| Lianne Marije Sanders

Of het nou uit een restaurant komt of thuis gemaakt: alles wat over is, kan erin.

Dakloze vrouw
Minu kwam op het idee nadat ze een zwerfster zag zoeken naar eten in een vuilnisbak. Ze bedacht toen dat de dakloze vrouw waarschijnlijk wakker was geworden van de honger en in plaats van haar nachtrust te pakken, nu noodgedwongen op zoek moest naar eten. Dat moest anders kunnen, vond Minu.

Altijd open
De koelkast is dag en nacht open, dus iedereen kan er eten uit pakken. Het is de bedoeling dat je op de maaltijd schrijft wanneer je hem erin gestopt hebt, zodat mensen weten hoelang iets nog goed is. Veel kans om over de datum te gaan heeft het eten niet: het restaurant vult de koelkast zo’n tachtig tot honderd keer aan per dag omdat-ie dan alweer leeg is.

Niet iets kopen
Wat Minu liever niet ziet, is dat mensen speciaal eten gaan kopen om in de koelkast te leggen. Het idee is echt gericht op verspilling: wat je al hebt gekocht en niet meer op krijgt, dat mag erin.

SNACKS | BUITENLAND

Bron: Huffington Post | Foto: Facebook Pappadavada

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser