Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Renske de Greef probeerde behaard door het leven te gaan, maar faalde

Renske de Greef probeerde behaard door het leven te gaan, maar faalde

De tijd van zon en tropische temperaturen is aangebroken. ‘Maar de tijd van shorts en bikini’s betekent ook: de tijd van het scheermes’, zo schrijft Renske de Greef op haar blog.

| Marloes van Wijnen

Aan de hand van lollige striptekeningen legt ze haarfijn uit waarom wij vrouwen (inclusief zijzelf) er elke zomer tóch weer aan beginnen.

Lees ook
Beautyvlogger Mascha: ‘Als vrouw je gezicht scheren? Doe maar niet’

‘Raar met haar’
‘Met ons haar is namelijk iets heel raars aan de hand’, schrijft Renske. ‘Hoewel het overal van hetzelfde materiaal is gemaakt, bepaalt de locatie hoe we erover denken.’ Zo willen we ons wimperhaar en hoofdhaar het liefst zo lang en dik mogelijk, maar moet de rest van het haar op ons lichaam er zo snel mogelijk af.

‘Onprettig, niet af en lelijk’
Wij vrouwen scheren ons elke zomer een slag in de rondte. ‘Maar opeens vroeg ik mezelf tijdens het scheren af: waar slaat dit eigenlijk op? Al die extra tijd en moeite om mezelf als een soort sierheg bij te houden?’ En dus besloot Renske ermee op te houden. Maar helaas, zonder succes. ‘Rationeel was ik het hartgrondig met mezelf eens, maar het voelde anders: onprettig, niet af, lelijk. Ik geneerde me.’

Het nieuwe sexy?
En dus komt Renske tot de conclusie: ‘Na twintig jaar ben ik zelf gaan geloven dat sommig haar niet hoort. Dus scheer ik nog steeds, met tegenzin. En bewonder degenen die het durven laten staan, omdat zij het idee wat sexy is misschien wél gaan veranderen.’

Lees Renske’s hele blog – inclusief striptekeningen – hier.

Lees ook
Eindelijk: Britse vrouwen betalen nu evenveel voor scheermesjes als mannen

Renske de Greef (foto via Twitter):

Renske de Greef Twitter

Lees ook
Scheer je (niet) weg: Morgan liet een jaar lang al haar lichaamshaar staan

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

SNACKS | BEKEND | LIFESTYLE

Bron: Renske de Greef | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser