Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Rennen op oud plastic: Adidas verwerkt vanaf 2024 alleen nog gerecycled polyester

Rennen op oud plastic: Adidas verwerkt vanaf 2024 alleen nog gerecycled polyester

Over zes jaar kan het zomaar zijn dat je een rondje hardloopt op plastic flesjes waar je ooit uit hebt gedronken. Adidas gaat namelijk voor groen en kiest voor recycled polyester.

| Anneloes Schohaus

Daarmee zijn zij het eerste sportmerk dat zo’n grote verandering doorvoert op het gebied van recycling.

Grote invloed

Polyester wordt gemaakt van ruwe olie en de productie vraagt veel energie. Recyclen is minder energieverslindend en geeft oud plastic, met name plastic flesjes, een nieuw leven. Marketingdirecteur Eric Liedtke vertelt The Financiel Times dat de helft van het materiaal in de 920 miljoen Adidas-producten bestaat uit polyester. De beslissing om alleen gerecycled polyester te gebruiken is dus van invloed op een groot deel van de productie. Het duurt daarom even voordat het gerecycled polyester de norm is. Liedtke geeft aan dat het materiaal op dit moment tien tot twintig procent duurder is dan nieuw polyester.

Duurzaamheid neemt langzaam over

Adidas start eerst met de invoering in de aankomende lente- en zomerkleding. Op de schoenen moeten we nog iets langer wachten. Adidas verwacht namelijk dat er in 2019 elf miljoen paar schoenen verkocht worden en dat kost even tijd. Het is overigens niet de eerste keer dat Adidas voor duurzaamheid kiest. Eerder produceerde het sportmerk samen met Parley for the Oceans, sneakers van plastic afval uit de oceaan.

Stapje voor stapje

Meike Rijksen, campagneleider van Greenpeace, zegt in de Volkskrant dat het gebruiken van gerecycled plastic een ‘stapje’ in de goede richting is. Ze zegt dat grote bedrijven zoals Adidas alleen een grotere impact zouden hebben als ze überhaupt minder plastic zouden gebruiken in plaats van gerecycled plastic.

Lees ook
ASOS gaat voor diervriendelijk en bant kasjmier, zijde, mohair en veren

De zon schijnt en daarom geeft LINDA. korting op de fijnste producten in onze shop. Neem hier snel een kijkje.

SNACKS | MODE | LIFESTYLE | SPORT | PLASTIC SOEP

Bron: de Volkskrant | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser