Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Prijs voor wasbare Incontinentie-onderbroek

Prijs voor wasbare Incontinentie-onderbroek

Wereldwijd wordt één op de vier vrouwen en één op de acht mannen incontinent: dan hebben we het in totaal over zo’n 200 miljoen mensen. Julia Veldhuijzen van Zanten heeft de New Material Award gewonnen met haar wasbare incontinentie-onderbroeken – die zijn wellicht niet ontzettend sexy, maar wél ontzettend nodig.

| Tessa Heinhuis / Productie: Djamilla van Brussel

De onderbroeken zijn van zijde of wol gemaakt en aan de binnenkant zit hoog absorberend materiaal.

Discrete verpakking
Het idee van Julia: wegwerpincontinentieslips bieden weliswaar een praktische oplossing voor het probleem, maar ze produceren een enorme afvalberg en zijn daarom niet milieuvriendelijk. Haar duurzame incontinentie-onderbroeken kunnen gewoon met de hand gewassen worden en dat is iets wat nog niet bestaat. Elke slip kun je in een chique meeneemzakje vervoeren – en zo ziet niemand wat je precies bij je hebt.

Prototype
Te koop zijn ze helaas nog niet: momenteel bestaat er alleen een prototype en worden er nog meerdere materialen getest voor het speciale ondergoed. Julia bedacht deze innovatieve onderbroeken voor haar afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven.

Een kijkje nemen
De New Material Award is een prijs voor innovatief en duurzaam materiaalgebruik. In Het Nieuwe Instituut in Rotterdam kun je meerdere eindprojecten én die van Julia bezichtigen. Lees hier meer over de wasbare onderbroeken.

SNACKS

Bron: New Material Award | Foto: New Material Award

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Klaartje SchotuenKlaartje Schotuen

Wat zou het top zijn als dit product goed werkt. Als het ook nog voorkomt dat er smetplekken ontstaan zoals veelal bij de wergwerp incontientie materiaal producten dan is helemaal goed.

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser