snacks

Prachtige fotoserie toont schoonheid van borstvoeding geven

Prachtige fotoserie toont schoonheid van borstvoeding geven

Vrouwen die kritiek krijgen omdat ze borstvoeding geven in het openbaar? Daar moet Ivette Ivens niets van weten. Zij fotografeert moeders die hun baby’s buitenshuis de borst geven.

| Tim van Erp

Het project van de Amerikaanse heet heel toepasselijk Breastfeeding Goddesses.

Aanmoediging
Met de portretserie hoopt Ivette borstvoeding te normaliseren. Mijn eigen ervaring inspireerde me om andere moeders aan te moedigen, vertelt de fotografe. En om niet-moeders borstvoeding te laten zien zoals het gezien zou moeten worden. Mijn boodschap is simpel: waar dan ook, wanneer dan ook.

Sereen gevoel
Ondanks die boodschap zijn de foto’s niet per se realistisch: de vrouwen zijn niet of nauwelijks gekleed en het geheel heeft vaak een serene uitstraling. Dat is niet bepaald hoe en plein public borstvoeding geven er in de praktijk uitziet. Dat bevestigt Ivette: Het is niet mijn doel de rauwe kant ervan te tonen. Ik wil juist laten zien hoe moeders zich voelen als ze hun kind de borst geven.

breastfeeding-goddesses

Ivette Ivens breastfeeding-goddesses-2

Ivette Ivens breastfeeding-goddesses-1

Ivette Ivens breastfeeding-goddesses-9

Ivette Ivens breastfeeding-goddesses-8

Ivette Ivens breastfeeding-goddesses-4

breastfeeding-goddesses-5

Ivette Ivens breastfeeding-goddesses-7

Ivette Ivens breastfeeding-goddesses-6

SNACKS | BUITENLAND

Bron: Mashable | Foto: Ivette Ivens

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

ChristyChristy

Wauw super mooi. Denk dat ik ook nog maar zo'n soort actie foto moet maken met mijn kleine.????????????

Misja boonzaayerMisja boonzaayer

Puurder natuurder kun je het niet krijgen. Als hier afweer tegen is, dan is die tegen onze oorsprong. En dan snap ik het niet....

LiesLies

Niet mee eens Trudy, ik vind het prachtig in beeld gebracht!! Het geeft heel mooi de natuur kunst en vredigheid van borstvoeding weer. Ben het wel met je eens dat het een erg intiem gebeuren is en dit geposeert blijft, ik ga altjd volledig op in mijn kindje tijdens de bv en een bloemenveld zou ik niet zien ;) Voor het beeld wat de fotograve neer wil zetten vind ik de fotos erg goed gelukt!

TrudyTrudy

Erg geposeerd. Bv geven is een intiem gebeuren waarbij de moeder meestal geconcentreerd is op haar kind en niet in een bloemenveld om zich heen staat te kijken. Ik mis het moeder-kind contact in de meeste van deze foto's.

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser