Advertorial

Opslagruimte wéér vol? 4 x zo haal jij de bezem door je smartphone

Opslagruimte wéér vol? 4 x zo haal jij de bezem door je smartphone

Krijg jij van je smartphone ook regelmatig de melding ‘opslagruimte vol’ nét op het moment dat je een foto wilt maken? Behoorlijk irritant, daarom een paar slimme opruimtips.

Opdat die festival- en vakantiefoto’s voortaan wel gewoon gemaakt én bewaard kunnen worden.

1. Foto’s printen

Grote kans dat je foto’s om de meeste ruimte vragen. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om ze (voordat je ze verwijdert) op je computer te zetten of in de cloud te hangen, maar leuker nog is om ze uit te printen. Met de PIXMA-printer van Canon bijvoorbeeld. Deze is hartstikke eenvoudig in gebruik – je koppelt je smartphone of tablet er via een app moeiteloos aan – en print ook nog eens haarscherpe foto’s.

2. Facebook en Messenger

Nog een app die gigabytes vreet: Facebook. Voor Android-toestellen heb je naast de ‘normale’ Facebook- en Facebook Messenger-app, ook lite-versies. Deze zijn een stuk lichter, sneller, goed te gebruiken bij een slechte internetverbinding en nemen minder ruimte in beslag. Wel zijn er enkele functies geschrapt, zoals de handige chat heads.

3. Overbodige apps

Leuk hoor, de stand van de AEX bekijken of zien of je in noord- of zuidwestelijke richting loopt, maar die overbodige apps kosten alleen maar opslag. Gebruik je ze niet? Verwijder ze dan vooral. Niet dat je er honderden gb’s mee wint, maar alle kleine beetjes zijn mooi meegenomen.

4. Automatisch

Vind je bovenstaande maar veel gedoe, dan zijn er genoeg apps die je kunnen helpen. iCleaner (voor iPhone) en Clean Master (voor Android) bijvoorbeeld. Hiermee kun je zien welke apps de meeste ruimte in beslag nemen en ongebruikte bestanden, zoekgeschiedenis, apps en cache-gegevens in een paar simpele stappen van je toestel verwijderen. Ook kunnen lopende taken (programma’s op de achtergrond bijvoorbeeld) worden afgesloten.

Canon vindt dat mooie herinneringen niet verloren mogen gaan en het verdienen om op een bijzondere manier herbeleefd te worden. Daarom lanceert het merk de campagne #mijnmooiste3, waarbij gelijk een fijne prijs hoort: elke week een printerpakket (t.w.v. € 260) bestaande uit fotopapier, inkt én natuurlijk de bijbehorende PIXMA-printer type TS8151.

Kans maken? Selecteer jouw drie mooiste foto’s, vertel waarom die foto’s voor jou zo bijzonder zijn en deel jouw verhaal op mijnmooiste3.nl – zo beleef je al jouw herinneringen voortaan nog intenser dan dat je ze digitaal bekijkt. Vergeet ook niet je herinneringen te delen met je vrienden via #mijnmooiste3.

SNACKS | ADVERTORIAL | LIFESTYLE | TECH

Bron: Canon

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser