Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Mede-oprichtster Tinder start 'vrouwvriendelijke' datingapp en die gaat als een malle

Whitney Wolfe (28) richtte in 2012 met vijf anderen de datingapp Tinder op. Nadat ze binnen het bedrijf én online seksueel lastiggevallen werd, vertrok ze en begon ze het ‘vrouwvriendelijke’ Bumble.

| Justine Wouterson

Afgelopen weekend vertelde Whitney erover op het South by SouthWest Festival (SXSW) dat jaarlijks in het Amerikaanse Austin, Texas gehouden wordt.

Lees ook
Naar links of naar rechts swipen? Keuzestress ten top door drukte in online datingwereld

‘Het moest anders’

“Ik haatte de manier waarop ik als vrouw online behandeld werd. Het moest anders. Ik besloot een oplossing te creëren: een platform waarop liefde en bovenal respect de boventoon voeren”, aldus de succesvolle zakenvrouw op SXSW. Eind 2014 lanceerde ze een nieuwe datingsite Bumble. In eerste instantie konden gebruikers hier enkel op zoek naar de (ware) liefde, maar inmiddels kan tevens gezocht worden naar nieuwe vriendschappen (Bumble BFF) en sinds deze winter ook naar zakenrelaties (Bumble Bizz).

De vrouw is de baas

Het verschil met andere datingsites is dat bij Bumble het initiatief áltijd bij vrouwen ligt. Heeft een gebruiker een match met iemand van het andere geslacht, dan is het aan de vrouw om de eerste stap richting contact te zetten. “Hiermee verschuiven we de ouderwetse machtsdynamiek en moedigen we gelijkheid tussen sekse aan. Vrouwen zouden – net als mannen – de eerste stap moeten kunnen zetten in relaties. Zonder schaamte en zonder schuldgevoel.”

Topvrouw

Haar nieuwe manier van contact leggen en daten blijkt een schot in de roos. In iets meer dan vier jaar tijd heeft Bumble, dat ook in Nederland actief is, al meer dan 29 miljoen gebruikers – een indrukwekkende prestatie, vinden wij. En naast dat de app een aanrader is, is Whitney er eentje om in de gaten te houden; afgelopen jaar schitterde ze in Forbes’ 30 Under 30, dé lijst met slimste en succesvolste jonge ondernemers, leiders en sterren.

VIDEO'S | SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | #METOO

Bron: BizJournals.com | Foto: Still uit video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser