snacks

Een ongemakkelijk bezoek aan de gynaecoloog in de VS

Een ongemakkelijk bezoek aan de gynaecoloog in de VS

Een inwendig onderzoek inclusief uitstrijkje plus uitgebreid borstonderzoek is niet iets waar Wereldwijf Ing zich op verheugt. Helaas is het een noodzakelijk kwaad, ook als je in het buitenland woont.

| Ing Hofman

Je borsten worden ook hier tussen de platen gewurmd en vervolgens met geweld platgewalst.

Foto laten maken
‘Rustig adem blijven halen, maar niet bewegen alsjeblieft’, zei de lieve verpleegkundige en de eerste röntgenfoto was gemaakt. Op z’n zachtst gezegd niet prettig, maar dat is niet het grootste probleem waar ik hier telkens tegenaan loop.

Worstelen met ‘jurk’
Amerikanen zijn preuts en dus ligt er altijd een gown voor je klaar. En dát is het probleem: hoe in vredesnaam draag ik die ‘jurk’?! Soms is het eentje die open is van voor, dan weer van achter en soms is het een gecompliceerde wikkeljurk waar geen touw aan vast te knopen is. Er ligt nooit een gebruiksaanwijzing bij en dus vraag ik het maar. Tot hilariteit van de nurses natuurlijk.

Bodywarmer erover
Die gowns zijn qua maat eenheidsworsten en dat resulteert in de volgende uitdaging: hoe sluit ik die ‘jurk’? De gemiddelde Amerikaanse draagt maat 46. Met mijn bovenmaat 36 en bescheiden B-cup zag ik me genoodzaakt mijn bodywarmer over de ‘jurk’ dicht te ritsen. Het wordt hier niet gewaardeerd als ik mijn borsten show, terwijl ik over de gang naar de behandelkamer loop. De oplossing was niet charmant, wel covered up.

Theedoek over je schoot
Bij de gynaecoloog lig je ‘naakt’ in die oversized gown op de behandeltafel. Voordat de ‘jurk’ beneden discreet geopend wordt, krijg je een soort theedoek die je weer over je schoot moet leggen. Als de gynaecoloog met je praat terwijl hij of zij haar werk doet,  zie je dus eindeloos textiel met aan de horizon het hoofd van je gynaecoloog.

In m’n blootje
Tijdens mijn allereerste bezoek aan een Amerikaanse gynaecoloog wist ik van niets; ik kreeg een gown, maar wist bij God niet wat ik daar mee aan moest. Ik trok dat ding aan en liet het aan de voorkant nonchalant open hangen. Kan je je het gezicht van mijn gynaecoloog voorstellen, toen hij de behandelkamer binnen kwam en ik niet naar behoren gecensureerd en dus in m’n blootje op de behandeltafel zat?!

‘Gedraag je…okay?’
Hij deed direct de gown van boven dicht en legde snel een lap over mijn schoot. Ik heb me met het schaamrood op de kaken verontschuldigd en verteld dat ik uit Nederland kwam en dat ik niet wist hoe dit in Amerika werkte. Na het consult nam hij afscheid en zei: ‘You behave… okay?’. Ach ja, een ervaring en anecdote rijker!

SNACKS | WERELDWIJVEN | LIFESTYLE | ING HOFMAN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Hollandse hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

JessicaJessica

Haha grappig! Hier, in het Midden Oosten, is het ook een bijzondere ervaring. Geen complete oversized jurk bij een standaard bezoek, je houdt altijd je lange rok aan, wel een 'theedoek', omsingeld door gordijnen en de arts doet alleen wat zij moet doen (95% van gynaecologen is hier vrouw en voor een man moet je expliciet toestemming geven), geen praatje, geen voorbereiding want daarvoor heeft elke gynaecoloog 2 assistenten;je bent dus geen moment alleen met de arts. Eindelijk, nu ik erover nadenk, vind ik een bezoek aan de gyn hier netter en 'comfortabeler'dan in NL.

KarinKarin

Hilarisch Ing, wat dat betreft is het in NL iets makkelijker... maar leuk zal het nooit worden... :-0

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser