Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Nike verrast fysiek beperkte jongen met atletiekcontract en de beelden zijn bijzonder ontroerend

Justin Gallegos (20) lijdt aan een hersenverlamming, waardoor zijn spieren zijn aangetast en hij niet goed kan bewegen. Toch droomt hij van een carrière als atleet. Een wens die Nike nu een stapje dichterbij gebracht heeft.

| Justine Wouterson

Afgelopen week kreeg de Amerikaan, als eerste persoon met de bewegingsstoornis ‘cerebrale parese’ ooit, een professioneel contract aangeboden door sportgigant Nike.

Justin Gallegos huilt van geluk

Justin werd na afloop van een training met de hardloopclub van zijn universiteit verrast. Nike’s John Douglass, directeur van een digitale afdeling bij het sportmerk, wachtte de nietsvermoedende Justin op bij de finish om hem een driejarig contract te overhandigen. De emotionele beelden van dat bijzondere moment – Justin breekt volledig van geluk – gaan momenteel de hele wereld over.

Forest Gump flashback

Justin zat vroeger volledig in de beugels en kon nauwelijks lopen, maar fysiotherapie en zijn doorzettingsvermogen hebben hem nu al verder gebracht dan hij ooit had durven dromen. Dat hardlopen voor iemand met zijn aandoening extreem moeilijk is, zag Justin juist als een uitdaging.

FlyEase

Nike kreeg de inspirerende Justin in de peiling toen hij als middelbare scholier meehielp met het ontwerpen van een sportschoen voor hardlopers met een fysieke beperking. De FlyEase – met een ritssluiting in de hiel om ‘m gemakkelijk aan en uit te trekken en een innovatief vetersysteem – is tegenwoordig verkrijgbaar voor volwassenen en kinderen.

Justin is supertrots op zijn contract:

Lees ook
Drie modellen met een fysieke beperking sieren de cover van Teen Vogues september issue

VIDEO'S | SNACKS | SPORT | BUITENLAND | VIRAL VIDEO

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser