snacks

Naakte lijven met een bijzonder verhaal: 'Ik schaam me niet'

Naakte lijven met een bijzonder verhaal: 'Ik schaam me niet'

Naakt op de foto? Niet iedereen durft het, maar deze mensen in het Canadese tijdschrift NOW Toronto wel. Stuk voor stuk hebben ze een bijzonder verhaal te vertellen. 

| Cindy Keijzer

Het blad plaatse de foto’s in hun tweede jaarlijkse Body Issue. Doel van het nummer: to make body shaming a thing of the past.

Biko Beauttah – transgender, vluchteling en bestuurslid Toronto
Toen ik als jongen opgroeide in Kenia was ik altijd de kortste en dunste van alle jongens. Ik haatte mijn lichaam daardoor. Op een dag keek ik in de spiegel en zag mijzelf zo als ik ben: een vrouw. Lees haar hele verhaal hier.

voorkant

Stephen Bowles – drummer van de band The Lord Almighty.
Ik heb 10 jaar geleden mijn rug gebroken en dat heeft mijn leven drastisch veranderd. Ik was ineens hulpbehoevend, waardoor ik veel empathischer en gevoeliger ben geworden. Lees zijn verhaal hier.

Stephen

Adam Benn – personal trainer
Als kind heb ik altijd overgewicht gehad en mij daardoor nooit aantrekkelijk gevoeld. Eigenlijk voelt dat nu nog steeds zo, dus mijn kleren uittrekken voor de camera is best traumatisch. 
Lees hier meer.

Schermafbeelding 2016-01-18 om 15.32.36

Katie Sly – artiest en producer
Ik ben meerdere keren in mijn leven misbruikt en gepest. Door aan deze fotoserie mee te doen en er over te praten is een bevrijdende ervaring. Alsof ik zeg ‘fuck it, ik neem weer controle over mijn lichaam. Lees haar hele verhaal hier.

Schermafbeelding 2016-01-18 om 15.32.54

Bo Hedges –  mede-aanvoerder van het Canadese rolstoel-basketbalteam
Als Paralympisch atleet is mijn lichaam mijn grootste bron van inkomen. Mijn hoop is dat wanneer mensen mij zien ze denken: als iemand met een handicap op hoog professioneel level kan basketballen, dan kunnen andere mensen met een handicap ook normale taken op de werkvloer uitvoeren. Klik hier voor het hele interview.

rolstoelman

Chiamaka Umeh, Esther Jun en Rebecca Perry –  actrices
Esther: Drie jaar geleden heb ik een baby gekregen en daardoor is mijn lichaam flink veranderd. Ik ben sindsdien niet blij met mijn lichaam. Afgelopen zomer was echt een dieptepunt, toen was ik op mijn zwaarst. Alleen nu mijn dochter ouder wordt realiseer ik mij dat ik dit niet op haar wil overbrengen. Hier lees je alledrie de verhalen.

Alle foto’s en verhalen zien? Dat doe je hier.

SNACKS

Bron: NOW Toronto | Foto: NOW Toronto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

AnneAnne

Kijk. Dat voegt tenminste echt wat toe. Beter dan dat slappe neplesbische gedoe van die Feenstra met Hoe heet ze.

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser