Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Mozart vroeg Marie Antoinette ten huwelijk

Mozart vroeg Marie Antoinette ten huwelijk

Marie Antoinette staat tot op de dag van vandaag bekend om haar stijl. Maar verwacht geen protserigheid

.

Haar lievelingskasteeltje, Petit Trianon, had witte muren en lichte elegante meubels.

Passie
Haar passie voor design en binnenhuisarchitectuur leidde tot een hoogtepunt in de Franse geschiedenis en de beroemde Louis XVI-stijl met z’n sierlijke eenvoud is háár schepping, niet die van de koning die niets om kunst gaf.

Berschermvrouw
Ze was vooral begaan met vrouwelijke kunstenaars en was verantwoordelijk voor de carrière van de beroemde schilderes Vigée Lebrun, die de koningin menigmaal schilderde. Als fanatiek muziekliefhebber was zij beschermvrouw van vele Franse componisten.

Huwelijk
De negenjarige Mozart was zo van Marie Antoinette onder de indruk dat hij haar meteen ten huwelijk vroeg.

Gideon Querido van Frank is journalist. Hij schrijft en interviewt en reist ondertussen de wereld rond. Sinds zijn pubertijd is Marie Antoinette zijn rolmodel.

LINDA.101 met Linda de Mol als Marie Antoinette op de cover ligt nu in de winkel. Daarom verblijden we je deze maand met het werkelijke verhaal over Marie Antoinette.

Meer Marie Antoinette?

SNACKS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Anna de BruynAnna de Bruyn

wat romantisch :-)

JoyceJoyce

Interessant om te lezen, wist helemaal niet dat Marie Antoinette zo´n belangrijke beschermvrouwe was. Je leest eigenlijk vooral opgeklopte verhalen over haar - die blijkbaar gebaseerd zijn op roddel en achterklap - en zou bijna vergeten dat het om een echt mens gaat. Uit al die beschrijvingen op de LINDA.site komt ze best sympathiek over. Zo zie je maar weer. Goed dat LINDA. de vrouw achter de mythe laat zien. Wat is het toch dat vrouwen altijd zo vreemd in media en geschiedenis worden weergegeven? Goed project, ga zo door Linda! :))

Willem-PaulWillem-Paul

Cute!

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser