Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Marie Antoinette rolmodel gay cultuur

Marie Antoinette rolmodel gay cultuur

Om haar zwart te maken werd Marie Antoinette als lesbienne afgeschilderd, maar er zijn geen enkele bewijzen dat ze dat daadwerkelijk was

.

Wél was de Franse koningin ruimdenkend.

Alles voor vriendinnen
Als eenzaam meisje aan het buitenlandse hof hunkerde zij naar vriendschap en vond dat in vriendinnen, waar zij alles voor deed.

Trouw
De een molk die vriendschap gewetenloos uit, de ander – zoals de prinses de Lamballe – zou Marie Antoinette trouw blijven tot haar eigen bloedige dood.

Gay icon
Vandaag de dag geldt de koningin als een onbetwist gay icon, een rolmodel. Niet wegens haar geaardheid, maar door haar glamour én heldhaftige gedrag in tijden van nood.

Drag queen
In de gay cultuur heeft zij een eervolle plek toebedeeld gekregen naast Judy Garland, Oscar Wilde en Madonna. Menig drag queen laat zich inspireren door de Franse koningin.

Gideon Querido van Frank is journalist. Hij schrijft en interviewt en reist ondertussen de wereld rond. Sinds zijn pubertijd is Marie Antoinette zijn rolmodel.

LINDA.101 met Linda de Mol als Marie Antoinette op de cover ligt nu in de winkel. Daarom verblijden we je deze maand met het werkelijke verhaal over Marie Antoinette.

Meer Marie Antoinette?

SNACKS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Marie Antoinette-feiten –Gideon Querido van FrankMarie Antoinette-feiten –Gideon Querido van Frank

[...] Link: LINDA. magazine [...]

Jelger Tijmen de BaccourtJelger Tijmen de Baccourt

De prinses de Lamballe is mijn persoonlijke gay-icon.

Willem-PaulWillem-Paul

Interessant te lezen! Klopt inderdaad: je hoeft niet per sé gay te zijn om een gay icon te worden. De combinatie van glamour, heldhaftig gedrag en vaak het hart op de goede plaats zijn de juiste ingredienten. Kijk maar naar onze eigen Linda de Mol, die onlangs terecht tot nichtenmoeder is uitgeroepen. :))

Jeanette SpamJeanette Spam

Klopt! Hier is Madonna als Marie Antoinette: http://www.youtube.com/watch?v=lTaXtWWR16A

Meer snacks

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser