Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Marie Antoinette droeg geen pruiken

Marie Antoinette droeg geen pruiken

Geen pruiken op het hoofd van Marie Antoinette. Diamanten, parels, bloemen, linten en struisveren versierden de torenhoge kapsels van de dames aan het hof

.

En soms ook miniatuurschepen.


Stijl omhoog

Het haar werd omhoog gekamd en aangevuld met hair extensions. Het geheel werd met poeder afgewerkt, waardoor de kapsels een grijzige, vaak zilverachtige gloed kregen.

Geen pruik
Maar van (spierwitte) pruiken was geen sprake: de Halloween-achtige Marie Antoinette-pruik is een uitvinding van Hollywood. De koningin had trouwens al snel genoeg van deze mode en ging haar haren los dragen.

Gideon Querido van Frank is journalist. Hij schrijft en interviewt en reist ondertussen de wereld rond. Sinds zijn pubertijd is Marie Antoinette zijn rolmodel.

LINDA.101 met Linda de Mol als Marie Antoinette op de cover ligt nu in de winkel. Daarom verblijden we je deze maand met het werkelijke verhaal over Marie Antoinette.

Meer Marie Antoinette?

SNACKS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Jeanette SpamJeanette Spam

Vond Linda op de cover als Marie Antoinette nogal tam. Heb de film met Kistin Dunst gezien en denk dat deze foto shoot een stuk uitbundiger had gekund. Als ik hierboven lees hoe dit kapsels (okay, geen pruiken) werden versierd dan heeft Linda zich nogal ingehouden! :)

Meer snacks

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser