Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Marie Antoinette beschuldigd van incest

Marie Antoinette beschuldigd van incest

Marie Antoinette vocht als een tijger tegen de Franse revolutie en deed alles om man en kinderen te beschermen. Het mocht niet baten

.

Hartsvriendin prinses de Lamballe werd op straat door het gepeupel gelyncht en haar afgehakte hoofd werd voor het raam van Marie Antoinette gehouden.

Zoontje afgepakt
Lodewijk XVI werd veroordeeld tot de guillotine en in een hartverscheurende scène werd haar zoontje van haar afgepakt.

Huilen
Marie Antoinette hoorde het jongetje nog dagenlang huilen in zijn cel en zou hem nooit meer zien. Haar laatste dagen sleet ze moederziel alleen in een gevangeniscel, waar de eerste symptomen van kanker begonnen op te spelen.

Beschuldiging
Om Marie Antoinette een extra hard duwtje richting graf te geven, werd ze tijdens haar showproces beschuldigd van incest. Een walgelijke leugen natuurlijk.

Natuur
Toen de rechter haar vroeg waarom zij niet op deze aanklacht inging, antwoordde zij rustig dat de natuur zelf (la nature elle-même) een dergelijke aanklacht verwerpt. Zij triomfeerde, maar werd desalniettemin veroordeeld tot de dood. Toen het oordeel werd voorgelezen, vertrok ze geen spier.

Gideon Querido van Frank is journalist. Hij schrijft en interviewt en reist ondertussen de wereld rond. Sinds zijn pubertijd is Marie Antoinette zijn rolmodel.

LINDA.101 met Linda de Mol als Marie Antoinette op de cover ligt nu in de winkel. Daarom verblijden we je deze maand met het werkelijke verhaal over Marie Antoinette.

Meer Marie Antoinette?

SNACKS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Puck ArentsPuck Arents

Wat vreselijk! Ik doe bij deze een oproep aan alle kinderen die misbruikt zijn door de ouder(s).Doe altijd aangifte. Ook al betaalt je ouder(s)je maandelijkse salaris, je auto, de huur van je huis.Doe aangifte! Je moet het een plaatsje kunnen geven, anders blijft het je hele leven achtervolgen.Puck

JeanetteJeanette

Wat een mooi jongetje op dat schilderij. En dan te bedenken wat voor ellende met hem is gebeurd. Ik las dat hij (nadat hij uit de armen van zijn moeder, Marie Antoinette, was getrokken) op 10-jarige leeftijd in een vieze gevangeniscel is overleden. Hartverscheurende geschiedenis! Dat er uberhaupt mensen bestaan die het over hun hart verkrijgen om kinderen van hun ouders te scheiden...

LeaLea

Wat een heftig verhaal, wat een afschuwelijk leven en wat een heldhaftige vrouw... Raar dat Marie Antoinette vandaag de dag alleen maar bekend is om dat stomme taart-citaat (dat ze, zo lees ik hier online geeneens gezegd heeft). Marie Antoinette was dus een sterke vrouw, maar is dus de geschiedenisboekjes geheel ten onrechte ingegaan als nitwit. Waarom valt dit lot vrouwen zo vaak ten deel? Goed dat LINDA. het echte verhaal vertelt!

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser