Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Lotties dateleed: 'Leuke man, dacht ik... tot hij over het pikkengevecht begon'

Lotties dateleed: 'Leuke man, dacht ik... tot hij over het pikkengevecht begon'

Lottie (33) ontmoette haar date Taeke (39) via een datingsite en spraken af op het terras voor een wijntje. Op het eerste oog leek Taeke een leuke gast, tot hij begon over zijn mannencursus.

| Yara Mureau

En Lottie dacht nog wel dat het een grapje was.

Lees ook
Lars’ dateleed: ‘Hij praatte niet en antwoorde met knikjes’

Vloeiende opening
Toen ik Taeke aan zag komen, dacht ik direct wat een leuke man om te zien, en toen ik hem een paar seconden later in zijn ogen keek dacht ik ook even; misschien ook wel een beetje een ‘psychedelisch type’ om vervolgens te denken; gewoon even een wijntje doen. Onze opening ging vloeiend en ik vond het leuk dat hij zo geïnteresseerd overkwam. Ik was zelf ook benieuwd naar wat hij deed in het dagelijks leven.

Aantrekkelijk
Hij vertelde over zijn werk en niet lang daarna over dat hij op zoek was naar zichzelf. Dat zijn meestal van die uitspraken die ik niet per se aantrekkelijk vind, maar ik dacht: niet oordelen, misschien is deze man wel juist heel sociaal emotioneel ontwikkeld, en dat vind ik normaal gesproken wél aantrekkelijk.

Mannencursus
Ik stelde allerlei vragen van het hoe en waarom en hierop vervolgde hij zijn verhaal met dat hij onlangs naar een vierdaagse mannencursus was geweest. Hij vertelde dat ze met een groep mannen allerlei opdrachten moesten doen. Na een dropping in een bos, waarbij hij een hele nacht tegen een boom aan had moeten zitten, werden ze de dag daarna naar een ruimte gebracht waarbij alle mannen hun kleren uit moesten doen.

Pikkengevecht
Ik keek hem aan en wist zeker dat hij nu ging zeggen: ‘nee hoor grapje’, maar dat zei hij niet. Ik begon kleffe handjes te krijgen en dacht alleen maar; oh nee, oh nee, oh nee. Hij praatte zonder enige gêne verder en vertelde dat ze de opdracht kregen om terwijl ze allen in hun nakie stonden, hun piemel vast te pakken, ze deze naar achteren moesten trekken en vervolgens een houten stok tussen hun benen moesten nemen omdat ze het pikkengevecht moesten gaan houden.

Bananensplit?
Ik kon niet meer. Mijn ogen vielen bijna uit hun kassen en ik proestte het uit van het lachen. Ik zei direct dat ik hem niet uitlachte maar dat ik nogal visueel was ingesteld. Hij begreep het wel. Ik vroeg hem waaróm ze die oefening moesten doen. Hij gaf tal van antwoorden, maar duidelijk werd het me niet. Ik heb daarna de hele tijd gedacht dat ik in Bananensplit zat. Hij vervolgde zijn verhaal met ‘dat dit nog niet het ergste was’. Ik gaf aan dat ik het graag geloofde maar niet meer hoefde te horen. Buiten het feit dat ik enorm om maar ook zeker mét hem gelachen heb, heb ik hem ook verteld dat hij niet de man voor mij was, omdat die toch iets meer down to earth mag zijn.

Meer van Lotties dateleed avonturen volgen? Ze vlogt erover.

Ook ooit zo’n rampzalige date beleefd? Beschrijf in 400 woorden (mét je leeftijd) die ene dramatische afspraak, waardoor je dacht: that’s it, laat dat hele daten maar zitten als het zo moet. Mail je verhaal naar rubrieken@lindanieuws.nl.

SNACKS | DATELEED

Bron: LINDAnieuws | Foto: Flickr CC

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser