Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Laura Hospes (21) maakte zelfportretten in psychiatrische kliniek

Laura Hospes (21) maakte zelfportretten in psychiatrische kliniek

Laura Hospes moest enige tijd in een psychiatrische kliniek in Groningen verblijven. Ze was suïcidaal, depressief en had een eetstoornis. Het maken van zelfportretten sleepte Laura door deze periode heen.

| Anouk Kemper

Daar heeft ze een fotoreeks van gemaakt, vernoemd naar de kliniek: UCP-UMCG.

Stenen lichaam
In de serie zien we Hospes’ proces naar herstel. Ik kon geen contact maken met mijn eigen emoties en het voelde alsof ik in de lucht zweefde, terwijl er zware stenen aan mijn hele lichaam waren gebonden, vertelt Laura aan online magazine The MightyNa een maand vond ik mezelf langzaam terug en de emoties schreeuwden door mijn hoofd. Ik was extreem verdrietig of extreem kwaad. Ze voelde zich heel desolaat.

Minder gek
Met haar fotoserie verkreeg Laura, student aan de Fotoacademie, een plaatsje op de lijst van LensCulture Emerging Talent Awards. Dat betekent dat ze een van de 50 grootste opkomende talenten is in de fotografie. Eerst maakte ik de serie voor mezelf, om me te uiten, aldus Laura tegen The MightyDaarna wilde ik mensen inspireren die ook in een psychiatrisch ziekenhuis zitten of zaten. Ik wil dat ze zichzelf in mijn foto’s herkennen. En ik hoop dat ze zich serieus genomen voelen, minder gek en minder alleen.

Internationaal
Laura’s serie is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Onder meer het hierboven genoemde The Mighty en The Daily Mail interviewden de jonge fotografe.

Hieronder een selectie uit de serie.

1.
unnamed-114-750x500

2.
unnamed-93-500x750

3.
unnamed-74-500x750

4.
unnamed-44-750x500

5.
unnamed-35-499x750

6.
unnamed-28-500x750

7.
unnamed-115-750x500

8.
unnamed2-500x750

SNACKS

Bron: The Mighty | Foto: Laura Hospes

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

NelNel

Als men niet weet wat een depressie is hoef je alleen maar te kijken naar de foto`s en je weet het. Fantastisch uitgedrukt van gevoelens.

Anne-Marie NelissenAnne-Marie Nelissen

Red-Rag Sneakers.. Ik zou ze goed dragen in Septemberga ik een reis maken in Spanje met veel excursies ,heel meters lopen en slenteren. Zal er reuze blij mee zijn in maat 40.

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser