Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Kunnen we niet genoeg van krijgen: deze Finse laat de waarheid zien op haar Instagram

Kunnen we niet genoeg van krijgen: deze Finse laat de waarheid zien op haar Instagram

Hoewel we nu eigenlijk wel wéten dat veel Instagram-accounts ons niet helemaal de waarheid laten zien, is het toch goed om daar af en toe weer even aan herinnerd te worden.

| Verena Verhoeven

Houd dit in je hoofd wanneer je deze zomer alle jaloersmakende bikinifoto’s bekijkt.

Lees ook
Zo is het leven van twee Instagrammers met een camper écht

Body positive
De twintigjarige Sara Puhto uit Finland laat op haar Instagram-account ‘saggysara‘ zien dat de houding die je aanneemt alles bepalend kan zijn voor hoe je lichaam overkomt. Tot eind 2016 postte ze foto’s van hoe haar lichaam veranderde door het sporten, zoals we heel veel foto’s voorbij zien komen op Instagram. Het plaatsen van deze foto’s werd steeds minder een hobby voor haar. ‘Het voelde alsof ik niet de waarheid vertelde, want ik zag er zo niet 24 uur per dag uit,’ deelt Sara op haar Instagram. Dus besloot ze haar Instagram te gaan gebruiken om body positive-foto’s te plaatsen en ons de waarheid achter haar fitgirl-foto’s te onthullen.

@saggysara

@saggysara

Photoshop
Sara zorgde er niet alleen met de juiste houding voor dat haar lichaam er goed uit zag, ze gebruikte ook photoshop om haar buik en billen er net wat beter uit te laten komen.

@saggysara

Kleding
Ook de juiste kleding doet wonderen voor je foto. Sara laat zien dat je niet hoeft te treuren wanneer je in de winkel ontdekt dat je een maat groter nodig hebt. ‘Waarom zou je je jezelf in kleine maatjes wringen waar je bijna niet in kan ademen, alleen omdat je die maat graag aan wil? Laat je humeur niet door kledingmaten beïnvloeden, want ze bepalen niet wie je bent!’

@saggysara

Boodschap
Bij elke post plaatst Sara een uitgebreide boodschap om haar volgers er van overtuigen dat iederéén mooi is. “Onthoud dat, wanneer je door social media scrollt en al die goede billen ziet, jij ook goede billen hebt en dat niemand er 24 uur per dag goed uit ziet,” geeft de Finse haar volgers mee. “Het veroorzaakt zoveel stress en zelfhaat bij mensen die niet zo’n lichaam hebben. Ben tevreden met jezelf in wat voor houding, geposeerd of niet geposeerd, dan ook en je bereikt schoonheid!”

saggysara

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND

Bron: Instagram @saggysara | Foto: Instagram @saggysara

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser