snacks

Deze scanner zou álles van jouw Facebookprofiel weergeven

Deze scanner zou álles van jouw Facebookprofiel weergeven

Denk je dat jouw Facebookprofiel zo is ingesteld dat alleen vrienden die gênante foto’s en video’s kunnen bekijken? Wij helpen je uit de droom: via Stalkscan.com zou ie-de-reen jouw profiel kunnen bekijken.

| Malu Pesulima

Privé of niet.

Lees ook
Einde van je privacy? Identiteit achterhaald door één foto

Nee toch?!
Foto’s, filmpjes en statussen die je eerder voor iedereen verborgen had op je tijdlijn – omdat je niet wilde dat anderen die zouden zien – zouden volgens de site in een handomdraai te bekijken zijn. Zelfs geheime groepen waar je lid van bent, zouden ineens zichtbaar worden voor iedereen.

‘Eén muisklik’
De tool is in het leven geroepen door de Belgische hacker Inti de Ceukelaire. “Ik heb hier geen slechte bedoelingen mee”, zegt hij tegen HLN.be. “In tegendeel: ik wil aantonen hoe gemakkelijk het is om aan de hand van data dingen te achterhalen. Hoe makkelijk ‘likes’ tegen je gebruikt kunnen worden. Mensen staan er niet bij stil hoeveel info ze met één muisklik online te grabbel gooien.”

Facebook reageert
In een schriftelijke reactie laat Facebookwoordvoerder Tineke Meijerman weten dat De Ceukelaire het verhaal onnodig spannend maakt: ‘Zoals de meeste online diensten biedt Facebook een zoekfunctie aan, maar die is gemaakt met ieders privacy in het achterhoofd. Stalkscan.com verwijst alleen door naar bestaande pagina’s met zoekresultaten, dus deze site biedt geen toegang tot nieuwe of extra informatie. Je kunt alleen content zien waarvan mensen hebben gekozen om dit met jou te delen.’

SNACKS | TECH

Bron: HLN.be | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser