snacks

Indrukwekkende geboortefoto's: Maria zet zoontje op de wereld terwijl ze tegen borstkanker vecht

Indrukwekkende geboortefoto's: Maria zet zoontje op de wereld terwijl ze tegen borstkanker vecht

De zwangerschap van de Amerikaanse Maria Crider was een heftige. Als ze elf weken zwanger is, krijgt ze vreselijk nieuws: er is borstkanker bij haar geconstateerd.

| Marloes van Wijnen

“Het begin van een emotionele achtbaan”, zegt ze tegen de Huffington Post.

Lees ook
Waarom deze bevallingsfoto viral gaat (niet vanwege de baby)

Bonnie Hussey

Tranen van vreugde en verdriet
Maria krijgt het slechte nieuws te horen in oktober 2016, ze is dan elf weken in verwachting. Tijdens het tweede en derde trimester van haar zwangerschap wordt ze behandeld tegen haar ziekte. Inmiddels is ze moeder geworden: op 13 april is ze bevallen van zoon Logan. De strijd is nog niet gestreden: Maria moet nog steeds enkele behandelingen ondergaan.

Bonnie Hussey

Bijzonder moment
Haar bijzondere bevalling werd vastgelegd door fotograaf Bonnie Hussey. Elk jaar verrast zij twee of drie vrouwen met een gratis bevallingsfotoshoot. “Toen ik Maria’s verhaal hoorde, wist ik dat ik haar deze ervaring wilde geven.” Hussey legde onder andere het moment vast dat Logan op zijn moeders borst kwam te liggen en melk uit haar borst dronk. Hussey: “De doktoren wisten dat de kans klein zou zijn dat Maria borstvoeding zou kunnen geven gezien de omstandigheden, maar toch moedigden ze het aan.”

Bonnie Hussey

Van pure vreugde tot pijn
Toen Maria de foto’s van de geboorte van Logan voor het eerst zag, kon ze haar tranen niet tegenhouden. “Bonnie heeft alle emoties zo goed weten vast te leggen, van zenuwen tot enthousiasme, en van pure vreugde tot pijn.” Om die reden heeft Maria toestemming gegeven om de foto’s te delen.

Bonnie Hussey

‘Deel mijn verhaal’
“Toen ik wist dat ik de bevalling van Maria zou vastleggen, besloot om geen één foto of video van haar bevalling te delen. Het maakt me totaal niet uit of mijn foto’s viral gaan of niet”, legt Hussey uit. “Maar toen Maria tegen me zei: ‘Het delen ervan zorgt voor bewustzijn’, wist ik dat ik haar verhaal moest vertellen. Ik hoop dat de foto’s op zijn minst één vrouw bereiken die hetzelfde meemaakt.”

Bonnie Hussey

SNACKS | BUITENLAND

Bron: Huffington Post | Foto: Bonnie Hussey

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser