Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Ideaal voor tijdens de kerstdagen: Huawei lanceert app die dove kinderen leert lezen

Ideaal voor tijdens de kerstdagen: Huawei lanceert app die dove kinderen leert lezen

Dove kinderen leren vaak veel later lezen dan hun leeftijdsgenootjes die wel kunnen horen. Dit komt doordat zij de klanken niet aan geschreven woorden kunnen koppelen.

Om deze kinderen te helpen en de boekenwereld ook voor hen toegankelijker te maken, introduceert Huawei de eerste app die tekst omzet in gebarentaal: StorySign.

Een fijn moment tijdens de kerstdagen

En dat is niet alleen fijn voor de (taalontwikkeling van de) kinderen zelf, zo rond de kerstdagen is het ook voor jou gezellig samen te kunnen zijn met je kind zonder dat je meteen hele blokkentorens hoeft te bouwen of puzzels moet leggen. Download gewoon de StorySign-app en geniet samen van een fijn voorleesmoment.

Waar is Dribbel?

In StorySign vertaalt de vriendelijke avatar Star in gebarentaal het kinderboek Waar is Dribbel?. “We hebben de exacte gezichtsuitdrukkingen van gebarentolken gekopieerd om Star tot leven te brengen”, vertelt Neil Pymer, creative director bij Aardman Animations en verantwoordelijk voor de animatie van Star. “Een klus die heel nauw luistert, want we hebben het ontwikkeld voor tien talen en elke taal is anders. Mimiek is zeer belangrijk omdat het 70 procent van de gebarentaal bepaalt. Elke knik of glimlach doet er toe.”

Zo werkt de app

Ouders kunnen hun kind voorlezen met de StorySign-app door de app te openen en de woorden met hun smartphone te scannen. Star verschijnt en vertaalt de tekst vervolgens naar gebarentaal. Tegelijkertijd worden de woorden gemarkeerd die Star aan het gebaren is. Zo leren de kinderen de betekenis van de woorden kennen. Het klinkt misschien ingewikkelder dan het is. Bekijk de video hieronder maar even. Zeker weten dat je de werking van de app daarna begrijpt.

Doneren

Voor het doorontwikkelen van de app en om aandacht te vragen voor het probleem is Huawei een grote campagne begonnen. Wil je doneren? Dat kan via www.storysign.com. Donaties komen ten goede aan FODOK (Federatie voor Ouders van Dove Kinderen) en worden besteed aan projecten om dove kinderen te helpen met hun taalontwikkeling, zoals eventueel nieuwe boekjes voor StorySign.

StorySign is te downloaden via de Google Play Store en via de HUAWEI App gallery, in tien talen. Naast Nederlands zijn dat Belgisch, Duits, Engels, Iers, Frans, Spaans, Italiaans, Zwitsers en Portugees.

VIDEO'S | SNACKS | ADVERTORIAL | TECH

Bron: StorySign | Foto: StorySign

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser