Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Hoe is het nu met Fabian uit de griezelige serie 'Het Huis Anubis'?

Hoe is het nu met Fabian uit de griezelige serie 'Het Huis Anubis'?

In de rubriek ‘Kindsterren’ zoeken we uit hoe het nu gaat met kinderen uit gouwe ouwe tv-series en films. Hoe is het nu met ‘Fabian’ uit de kinderserie ‘Het Huis Anubis’?

| Martine Schut

Fabian heet in het echt Lucien van Geffen (29). Op dit moment is hij werkzaam bij The Student Hotel.

Lees ook
Hoe is het nu met Willemijns dochter ‘Annabel’ uit ‘Gooische Vrouwen’?

Hoe ben je aan de rol van Fabian gekomen?
“De casting director van Studio 100, die de serie maakte, trainde op de sportschool waar ik een bijbaantje achter de bar had. Ik zat daarnaast ook op de theaterschool. Zij was op de sportschool allemaal jongens aan het benaderen voor Het Huis Anubis. Dus ik liet elke keer vallen dat ik op de theaterschool zat, maar de uitnodiging kwam maar niet. Uiteindelijk werden er tig jongens uitgenodigd voor een auditie, maar ik niet.”

En toen?
“Via de jongens hoorde ik wie de casting deed. Achter de casting director om heb ik toen zelf een auditie geregeld. Toen ik daar kwam, was ze helemaal verbaasd dat ik ineens voor haar stond. ’s Avonds belde ze om te zeggen dat het helemaal niet in haar opgekomen was om mij uit te nodigen, maar dat mijn auditie super was. De rest was niet door, maar ik wel. Uiteindelijk kreeg ik de rol en heb ik zes jaar in de serie gespeeld. Ik was achttien jaar toen ik begon. Ik vond mezelf toen absoluut geen kind, maar als ik nu naar foto’s van toen kijk, was ik dat wel degelijk.”

Hoe was die tijd? Een gekkenhuis?
“Nou, soms wel. Maar Studio 100 hield ons, in positieve zin, klein. Dus we gingen niet vaak naar premières toe, werden best wel beschermd. Daarnaast moet ik zeggen dat in België, waar de serie ook uitgezonden werd en waar we toen woonden, fans veel rustiger zijn dan in Nederland. We kregen niks mee van de gekte hier.”

Waren er hier veel gillende meiden?
“Ik kan me heel goed onze eerste signeersessie in Den Haag herinneren. We kwamen aanlopen bij het Binnenhof en daar stonden hordes mensen. Wij dachten: wow, voor wie komen zij? Dat kan toch niet voor ons zijn? Maar dat was dus wel het geval. Het liep daar zelfs zo uit de hand, dat de boekwinkel de deuren moest sluiten. Ouders waren gewoon met elkaar aan het vechten. Uiteindelijk moesten wij met een megafoon op een balkon staan en vertellen dat het heel tof was dat ze allemaal gekomen waren, maar dat iedereen echt naar huis moest.”

Was die aandacht ook leuk?
“In het begin had Studio 100 al tegen me gezegd dat we na een tijdje niet meer normaal door een pretpark zouden kunnen lopen. Toen dacht ik: ja hoor, tuurlijk. Ik ben in die tijd nog met vrienden naar de Efteling gegaan, maar die dag liep uit op een ramp. Ik had ontzettend veel schreeuwende kinderen achter me aan. Dat was voor mijn vrienden niet echt leuk. Maar ik heb wel een superleuke tijd gehad in Het Huis Anubis. We waren allemaal jong en hadden onwijze lol.”

Wat doe je nu?
“Na Het Huis Anubis had ik nog wel klussen, maar niet genoeg om van te leven. Ik deed toen een paar dingen in de horeca en werd op een gegeven moment benaderd door The Student Hotel of ik bij hen aan de slag wilde. Ik werd daarin opgezogen en had echt weer die passie voor een vak. Hospitality is druk, dus acteren daarnaast kon niet. Ik ben iemand die ergens vol voor gaat. Bij The Student Hotel hou ik me bezig met mensen verbinden: ik organiseer evenementen, hou me bezig met social media en maak content – ik schiet video’s die ik zelf monteer. Ik kan mijn creativiteit hier zeker kwijt. Maar ik sluit niet uit dat ik ooit weer het mediavak in ga.”

Dit is ‘Fabian’ nu:

SNACKS | TV | BEKEND | KINDSTER

Bron: LINDAnieuws | Foto: Lucien van Geffen/Brian Lubking

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser