Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Hoe is het nu met Dewi (en haar dreads), die meedeed aan het eerste seizoen van 'Idols'?

In de rubriek ‘Kindster’ zoeken we uit hoe het nu gaat met bekende Nederlandse kinderen. Vandaag Dewi, die op haar negentiende meedeed aan het eerste seizoen van ‘Idols’.

| Yara Mureau

Dewi Pechler (34) doet alles wat met zingen te maken heeft, is alleenstaande moeder, en o ja, ze doet ook nog mee met het nieuwe seizoen Adam zkt. Eva VIPS. Kortom: ze zit niet stil…

Lees ook
Hoe is het nu met de Braziliaanse krullenbol Malú Branca uit ‘Onderweg naar Morgen’?

We gaan zestien jaar terug in de tijd, hoe kwam je erbij om aan Idols mee te doen?
“Ik was altijd aan het zingen thuis en in de repetitieruimte van mijn bandje, maar optreden vond ik eng. Toen ik de oproep van Idols voorbij zag komen, zag ik dat je je gewoon online kon opgeven en geen filmpje in hoefde te sturen, dus gaf ik me op. Na een tijdje zag ik op televisie televisie reclames voorbij komen van de audities. Ik dacht: gelukkig, ik ben niet gevraagd, maar een paar dagen later lag die uitnodiging tóch in de brievenbus.”

Kan je je de auditie nog herinneren?
“Ja, die kan ik me nog heel goed herinneren. Het stormde heel erg die dag en het ging dus bijna niet door, maar mijn vader bracht me gelukkig. Het was zenuwslopend en ik stond daar echt met knikkende knieën. Ik dacht echt: wat doe ik hier eigenlijk?”

Na verschillende rondes kwam je terecht in de liveshows en werd je vierde, was je blij met die plek?
“Nou, die periode van de liveshows was heel dubbel. We waren als groep ontzettend hecht geworden, want er gebeurde iets met ons wat je met niemand anders kon bespreken, behalve met elkaar. Het was dus vooral gezellig en niet meer een competitie. Toen ik eruit ging was het heel emotioneel, iedereen moest janken. De ‘vaste basis’ viel uit elkaar, maar ik was blij met mijn plek.”

Wat is je leukste herinnering aan Idols?
“Na de liveshows mochten we vier concerten doen in Ahoy. Dat was heel tof. Een groot feest, we vierden het met z’n allen. We hadden het ‘overleefd’. Idols was zo’n extreme hype, dus dat was echt bijzonder.”

Je werd vooral herkend door je dreads, waar zijn die?
“Haha, vijftien jaar later zijn die zeker weg. Mijn broertje was veel bezig met haar en vroeg of ik dreads wilde. Ik had totaal niet nagedacht over het imago dat ik daarmee creëerde. Op het moment dat ze dat als ‘mij’ zagen, moest ik het natuurlijk ook zo houden. Maar na vijftien jaar zijn ze dus weg, die dingen waren ook best zwaar.”

Lees ook
Alweer 15 jaar geleden: zo zien (en zagen) de finalisten van de allereerste Idols eruit

Wat doe je nu?
“Ik zing nog steeds heel veel en ik coach nieuwe talenten bij mijn bedrijf Voicefullness, wat ik heel erg leuk vind. Daarnaast organiseer ik één keer peer maand ‘Dewi’s Jam’, jamsessies voor bekende, maar ook onbekende artiesten die ontzettend getalenteerd zijn en die ik graag een podium wil bieden. En ik zing in jazztrio The Triplicats, doe in het weekend veel shows en ik werk voor de Dinershow.”

Én je doet mee aan Adam zkt. Eva VIPS…
“Klopt. Ik was er al meerdere malen voor gevraagd en in eerste instantie ben ik niet iemand die alles doet om op tv te komen. Maar na een relatie die weer over ging, was ik klaar met dat gedate. Het ging altijd fout. Ik kreeg weer een mail van het programma en toen dacht ik: ik doe het gewoon. Ik ben best een hippie, dus ik heb geen moeite met naakt en ik ben ook niet preuts. Het is een avontuur en ontwikkeling voor mezelf. Ik heb er trouwens wel heel lang over nagedacht hoor, maar mijn dochter van bijna achttien zei ook: ‘Mam, dit moet je gewoon doen’.”

Dit is Dewi nu:

 

 

SNACKS | TV | BEKEND | KINDSTER

Bron: LINDAnieuws | Foto: Dewi Pechler

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser