Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Heinz komt met een nieuwe saus en het internet heeft er een duidelijke mening over

Heinz komt met een nieuwe saus en het internet heeft er een duidelijke mening over

Heinz heeft een nieuwe saus gemaakt, die ons wel héél bekend voorkomt. De saus heet Mayochup (ja, mayonaise en ketchup) en is dus eigenlijk gewoon bijna hetzelfde als de cocktailsaus die we al jaren zelf maken. 

| Stephanie Kersbergen

De saus komt ook het internet bekend voor, en menigeen geeft Heinz én de saus de wind van voren.

Lees ook
Nachtelijk döner snacken kan in Amsterdam volledig vegan (yes, ook de knoflooksaus)

Zelfgemaakte cocktailsaus

De Heinz-saus wordt nu al verkocht in de Golfstaten en ook in Amerika zijn er plannen van Heinz om het op de markt te brengen. Maar in Amerika (en in Nederland) heeft iedereen wel in de gaten dat het eigenlijk gewoon zelfgemaakte cocktailsaus in een flesje is, zonder de alcohol. En ook over de naam vallen mensen, want is ‘Ketchonnaise’ niet een veel betere naam?

Poll

Heinz besloot in te haken op de ophef rondom het flesje saus, en begon een poll op Twitter. Je kan kiezen tussen ‘Wil je alsjeblieft de Heinz Mayochup doorgeven’ of ‘Ik maak het zelf wel’. Tot nu toe hebben ruim 680.000 mensen gestemd, van wie 55 procent de saus wel ziet zitten. Bij 500,000 ja-stemmen (nog even te gaan dus) zal de saus op de Amerikaanse markt worden gebracht. Hier in Nederland is er nog geen plan om de saus in de schappen te leggen, dus voorlopig moeten we nog even zelf mengen.

SNACKS | ETEN & DRINKEN | BUITENLAND

Bron: Metro | Foto: Heinz

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser