Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

gezond

Onzin: vruchtensap net zo ongezond als frisdrank

Onzin: vruchtensap net zo ongezond als frisdrank

Denk jij even gezond te zijn met je versgeperste vruchtensapje. Maar eigenlijk kun je net zo goed een blikje cola uit de koelkast trekken. Tenminste, dat stelt professor Christophe Matthys van universiteit KU Leuven. 

Persen is kapotmaken
Volgens Matthys worden door het persen van de vruchten vezels kapotgemaakt en krijg je alleen nog de fructose (natuurlijke suikers) binnen die in vruchten aanwezig zijn. De vitamines zouden ook verloren gaan tijdens het bereiden.

Kort door de bocht
Nu is dat wat kort door de bocht, want een blikje cola bevat scheppen toegevoegde suikers en een glas verse sinaasappelsap bevat alleen de suikers die in de vruchten aanwezig zijn. Je voegt er dus niks aan toe.

Hoe dan wel?
Hoe je wel die vitamines behoudt? Drink er zoveel mogelijk vruchtvlees bij, door de vezels kan het lichaam de fructose beter verwerken. Volgens professor Matthys hebben de vezels nog een andere functie: Door de vezels krijg je een vol gevoel, wanneer je die weg laat, snoep je er vaak nog wat bij omdat je nog trek hebt. Zo krijg je dus alleen maar extra calorieën binnen.

Suikerwater
Voorverpakte vruchtensappen zijn wel te vergelijken met frisdrank. Deze zijn zo bewerkt dat er nog maar weinig vitamines en vezels in het drankje overblijven, waardoor je bijna suikerwater drinkt. Zelf persen dus of een stukje fruit eten.

 

GEZOND

Bron: www.WorkThatEs.nl

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer gezond

Lees dit ook even

Please update your browser