Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Geen nanny voor Marie Antoinette

Geen nanny voor Marie Antoinette

Meer dan acht jaar lang werden Marie Antoinette en haar impotente echtgenoot bespot vanwege het uitblijven van kids. Dus toen hun eerste kindje eindelijk ter wereld kwam, konden de twee hun geluk niet op

.

En daar hield het niet op.

Chou d’Amour
Drie kinderen volgden en elk van hen kreeg van de dauphine een koosnaam toebedeeld.

Geen nanny
Marie Antoinette stond bekend als baanbrekend omdat zij zélf haar kinderen opvoedde, ook was de nuchtere Marie Antoinette zo’n beetje de eerste vrouw ooit die haar kinderen liet inenten.

Verdriet
Ze gaf haar kroost de liefde en aandacht die zijzelf als kind nooit had gekregen. Toen haar oudste zoontje op achtjarige leeftijd aan tbc stierf, belandde Marie Antoinette in een diepe depressie waar zij nooit meer uit is gekomen.

Gideon Querido van Frank is journalist. Hij schrijft en interviewt en reist ondertussen de wereld rond. Sinds zijn pubertijd is Marie Antoinette zijn rolmodel.

LINDA.101 met Linda de Mol als Marie Antoinette op de cover ligt nu in de winkel. Daarom verblijden we je deze maand met het werkelijke verhaal over Marie Antoinette.

Meer Marie Antoinette?

SNACKS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

MirjamMirjam

Wat een heftig leven, wat een sterke vrouw Marie Antoinette. Mooi om deze verhalen over haar te kunnen lezen.

Marie Antoinette-feiten –Gideon Querido van FrankMarie Antoinette-feiten –Gideon Querido van Frank

[...] Link: LINDA. magazine [...]

Cynthia de BoerCynthia de Boer

Mooi portret met die kinderen. Afschuwelijk idee dat dat jongetje dus snel dood ging en die liefhebbende moeder werd onthoofd. Brr...

Jelger Tijmen de BaccourtJelger Tijmen de Baccourt

Enkel haar oudste dochter overleefde de waanzin van de Franse Revolutie, maar die was dan weer erg stug en geen model voor moeders. Gelukkig heeft ze dan ook geen kinderen gekregen en bijgevolg lopen er geen rechtstreekse nazaten van de koningin op deze aardbol rond.

AnnaAnna

Leuke blog over Marie-Antoinette!!

LioraLiora

Leuke blog is dit. Verfrissend om het onderwerp op een luchtige manier benaderd te zien. Smaakt naar meer.

Joyce SmithJoyce Smith

Komen al deze Marie Antoinette-stukjes nog in (de papieren versie van) de LINDA.? Vind ze leuk te lezen. Sowieso grappig: met Linda de Mol terug de schoolbanken in. Vind het ook heftige verhalen over Marie Antoinette: wist helemaal niet dat haar zoontje zo jong was overleden. Horror. Moet het ergste zijn wat je als moeder, als ouder, als mens, kan overkomen... het verlies van een kind.

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser