snacks

Fotoserie: 'Telefoonzombies', totaal verzonken in hun digitale wereld

Fotoserie: 'Telefoonzombies', totaal verzonken in hun digitale wereld

Op straat zijn talloze mensen verdiept in hun telefoon. De Nederlandse fotograaf Ritzo ten Cate fotografeert deze mensen wanneer zij nét even van hun scherm opkijken. 

| Maaike van de Graaf

Met zijn fotoserie Caught in the App wil Ritzo ten Cate mensen weer even terugbrengen naar de echte wereld.

Lees ook
Iris is verslaafd aan haar mobiel: ‘Toen ik hem vergat, kreeg ik een paniekaanval’

Ritzo ten Cate
De interesse van Ritzo ten Cate in deze mensen ontstond toen hij volop in de Pokémonrage zat en toen ineens, totaal gedesoriënteerd, in zijn eigen stad stond. Ritzo ontdekte dat er veel telefoongebruikers zijn die in een totaal andere wereld verkeren en besloot hen te fotograferen.

‘Caught in the App’
De foto’s van de fotoserie zijn genomen op plekken waar het grappig, vreemd of gevaarlijk is om verzonken te zijn in een telefoon. De fotograaf fotografeert de telefoonzombies exact wanneer ze elkaar aankijken en noemt dat ‘de blik’. De gefotografeerden worden op heterdaad ‘betrapt’ en vandaar dat de fotoserie ook vernoemd is naar de opmerking ‘caught in the act’.

Reacties
Na afloop van het maken van de foto spreekt Ritzo de gefotografeerde aan. Hij bedankt ze, stelt vragen aan ze en wil op die manier dat iedereen even ontwaakt. Veel van de telefoonzombies snappen de fotograaf en bedanken hem dat hij hen weer even naar de echte wereld heeft teruggebracht.

De copyright van deze foto’s ligt bij Ritzo ten Cate. Meer werk van hem zien? Dat kan hier.

SNACKS | LIFESTYLE | CULTUUR

Bron: Ritzo ten Cate | Foto: Ritzo ten Cate

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser