snacks

Fotoserie: 12 x dit doen Amsterdammers op hun zaterdagochtend

Fotoserie: 12 x dit doen Amsterdammers op hun zaterdagochtend

Ontbijten met het gezin, snel naar de voetbaltraining óf languit op de bank: hoe starten gezinnen in Amsterdam eigenlijk hun zaterdagochtend? Fotograaf Marijn Scheeres legde het vast.

| Maaike van de Graaf

Die foto’s zijn nu gebundeld in het boek Zaterdagochtend in Amsterdam.

Lees ook
Van lachende muis tot aap op scooter: 14 x winnaars van de ‘Comedy Wildlife Photography Awards’

Zaterdagochtenden
In de rubriek PS van de Week in Het Parool deelt Marijn Scheeres al jarenlang foto’s van zaterdagochtenden bij mensen thuis. Ze fotografeert al sinds 2007 gezinnen, stellen en solisten. Sommige gezinnen zijn druk in de weer om op tijd bij de sportvereniging aan te komen, andere beginnen hun weekend met een croissant en een verse jus. Kortom, zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende wensen. Wij delen alvast twaalf foto’s uit het boek van Marijn.

1. Saskia Bax (41) is kapper en woont met twee gezinnen in één pand: dat van haar en dat van zus Jolande. “Na het ontbijt gaat iedereen zijn weg, naar zwemles of turnen.”

2. Henk Vissier (67) is gepensioneerd en eet in alle rust met zijn vriendin Mathilde op zijn balkon met uitzicht over het Amsterdamse Bos. 

3. Iris (33) en Matthijs (31) besteden een groot deel van hun zaterdag aan snoozen. Het koffiezetapparaat staat zelfs naast het bed. 

4. Vriendinnen Odiel (links), Marloe (rechts) en Sam (met bril) hebben op zaterdagochtend net de boodschappen gedaan voor een ‘klein wijnfeestje’ dat ’s avonds plaatsvindt. 

5. Lobke (34) is hondenuitlater en op zaterdagochtend laat ze meestal drie honden uit en geeft ze vier poezen te eten. 

6. Het is altijd druk in de keuken van Sharon (38) en haar man Harry (54). De buurvrouw komt binnenvallen met twee dochters, Harry heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk en samen met Sharon ook nog een tweeling van tien weken oud. 

7. Harm Jan (50, rechts) en Jan Peter (48) beginnen hun zaterdagochtend tussen de kranten, laptop, iPhone en iPad. En de afwas van de gezellige avond daarvoor. 

8. Max (89) ontbijt op zaterdagochtend met zijn kleinkinderen Nathan (16) en Lakeisha (18). “Het zijn echt mijn lievelingen.”

9. Fred (89) is gepensioneerd en plukt de rijpe vijgen uit zijn tuin. Daar drinkt hij dan een kopje koffie bij. 

10. De man van Melanie (33) jogt in het weekend en daarom is zij op de zaterdagochtend altijd alleen met haar zoon Mason (13 maanden). 

11. De dochter van Git (37), Mena, is jarig en dus ontbijten ze later dan normaal. Met meer beleg, een vollere fruitmand en een vriendinnetje van Mena. 

12. Kinfu (39) houdt samen met zijn Ethiopische buren een traditionele koffieceremonie uit Ethiopië. Zijn buurvrouw, in de gele jurk, is de gastvrouw. 

Het boek is vanaf vandaag te koop bij bol.com

SNACKS | LIFESTYLE

Bron: Marijn Scheeres | Foto: Marijn Scheeres

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser