snacks

'Echte Frienden': Gino (23) stuurde ál zijn Facebookvrienden een bericht

Gino Bronkhorst (23) heeft bijna 750 Facebookvrienden, maar krijgt nooit een berichtje met de vraag hoe het met hem gaat. In zijn video ‘Echte Frienden’ zoekt hij uit waarom. 

| Kirsten Zijderveld

Hij besluit ze állemaal een bericht te sturen.

Lees ook
Oud-medewerker geeft uniek inkijkje bij Facebook: ‘Het is een sekte’

Likes
Tijdens het afstuderen van zijn studie Media, Informatie en Communicatie besloot Gino een onderzoek te te doen en er een video van te maken. “Via Facebook sta je eigenlijk non-stop in contact met al je kennissen en vrienden. Een nieuwe baan: like, een vakantiefoto: like. Maar toch lees ik steeds vaker over onderzoeken die een verband leggen tussen eenzaamheid onder jongeren en sociale media”, zo begint hij.

Iedereen een bericht van Gino
“Ik vroeg mezelf laatst ook af: hoe komt het dat ik zóveel Facebookvrienden heb, maar dat ze eigenlijk nooit aan mij vragen hoe het met me gaat?” Gino besloot zijn ‘vrienden’ stuk voor stuk een bericht te sturen met de vraag hoe het met ze gaat en wat ze momenteel doen, en de reacties zijn verrassend.

‘Schokkend’
Een derde van zijn vrienden reageerde kortaf of negeerde zijn bericht. Anderen vonden het leuk en een paar wilden zelfs weer eens met Gino afspreken. “Niet iedereen vindt dit soort contact leuk, dus ik had niet gedacht dat iedereen leuk zou reageren. Ik vond het wel schokkend dat ik met zo’n groot deel niet eens een gesprek kon voeren. Dat komt vast omdat je op social media iets asocialer kunt reageren dan wanneer je die persoon op straat tegen zou komen”, zei Gino tegen Editie NL.

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

VIDEO'S | SNACKS

Bron: YouTube Gino Bronkhorst | Foto: Screenshot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Elvira van DoornElvira van Doorn

Mooi om te constateren dat er tot nu toe alleen maar reacties via Facebook op dit bericht zijn... dit is 1 van de redenen waarom ik niet aan Facebook meedoe

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser