snacks

Dit is 'm dan, maak kennis met de krokante krokodel

Vanaf februari is er een nieuwe Hollandse snack in het frituurvet te vinden: de krokodel. Een ‘culinair hoogstandje’ met het beste van twee werelden.

| Martine Schut

Namelijk: de kroket en de frikandel.

Lees ook
Mierzoet snacken in Londen: softijs in een wolk suikerspin

Lekker happen
De uitvinders, Bredanaars Freek Haverman, Guillaume de Beer en Jeroen Balkenende, zijn apetrots dat hun hap straks tussen alle ‘gevestigde snacks’ ligt. Tijdens een zogeheten Frikandel Disco in Amsterdam lanceerde het drietal afgelopen najaar de Krokodel. De eerst ‘kroko’s’ kwamen bij De Beer (chef-kok van Restaurant Breda in Amsterdam) uit het vet. Hij maakte ze met de hand.

Die tanden erin
Al snel na de Frikandel Disco bleek fabrikant Beckers wel oren naar het smakelijke hapje te hebben. De afgelopen maanden is verder aan het product gewerkt in een Beckers-fabriek in het Belgische Bocholt. De krokodel werd gisteravond officieel gepresenteerd op de Horeca Vakbeurs in Amsterdam. En vanaf februari vind je ‘m dus in verschillende cafetaria. Katja Schuurman heeft haar tanden er al in gezet.

unnamed

SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE

Bron: De Telegraaf | Foto: Freek Haverman

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Meest gelezen

Meer snacks

Lees dit ook even

Meer snacks

Please update your browser