snacks

Wildpark Tanzania waarschuwt met deze video van 'domste toerist ooit'

Hoe aaibaar ze soms ook lijken, de dieren die je tijdens een safari tegenkomt, zijn en blijven toch echt wilde dieren. Een toerist in Tanzania was dat blijkbaar even vergeten.

| Martine Schut

De man lachte naar de camera, draaide het raam van de bus waar hij inzat tijdens de safari open en stak zijn arm naar buiten.

Lees ook
Gezin na verlaten van auto ternauwernood ontsnapt aan jachtluipaarden in Beekse Bergen

Waarschuwing

Daar was de leeuw duidelijk niet van gediend. Hij brulde van zich af. “Een ongelooflijk domme actie”, schrijft Naas Smit, een medewerker van Wildlife Sightings Tanzania, bij de beelden. Hij plaatste de video online om mensen te waarschuwen. De niet al te slimme actie is in enkele dagen al meer dan een half miljoen keer bekeken.

‘Wat een idioot’

De reacties onder de video zijn niet mals. ‘Deze man verdient gewoon dat zijn hand eraf gebeten wordt. Wat een dommerd.’ En: ‘Wat een idioot ben je dan. Die man was ongelooflijk onverantwoord bezig’, zijn nog maar een paar van de vele negatieve reacties.

reacties leeuw tanzania

Frans gezin

Een maand geleden gebeurde een soortgelijke situatie ook in ons land. Er ontstond nogal wat ophef toen een Frans gezin tijdens een safari in Safaripark Beekse Bergen uit de auto stapte. Het gezin kon op het nippertje ontkomen aan een stel jachtluipaarden. De Franse bezoekers van het dierenpark in Hilvarenbeek waren uit hun auto gestapt omdat ze de dieren van dichtbij wilden bekijken.

VIDEO'S | SNACKS | BUITENLAND

Bron: YouTube | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser